MHF:s jordgubbsfest i Gundrastorp

Kvartetten som denna kväll var en trio bestod av Margareta, Carola och Annelie, kapellmästare som nås på telefon 0451-77 11 77.

Det var idel kända visor som de välsjungande jäntorna framförde, det mesta från Rönnerdahl till Svinsta skär men det kom också den specialkomponerade Matbergavisan. För 15 månader sedan satt de fyra jäntorna hemma i var sin vrå och klinkade jazz på sin gitarr men en av kvartetten kände sig lite utanför då hon var i avsaknad av gitarr. En lagom försynt önskan om gitarr hamnade på omvägar hos jultomten som kom med instrumentet!

En trevlig bröllopsresa som gränsade till nära katastrof förgyllde pausen mellan visorna. Konserten avslutades med Den blomstertid. Jäntorna förärades med var sin sommarblomma..

Midsommarfesten hölls av praktiska skäl i den gamla skolsalen då svärmar av objudna blodsugare höll till utomhus. Naturligtvis blev det "päror och sill" avrundat med stort berg av jordgubbar. Så småningom blev berget enbart en liten, liten kulle! Slutmenyn bestod av kaffe med jordgubbstårta och en allt igenom gemytlig stämning.

Top