Sångkväll i Emmaljunga

EMMALJUNGA. Emmaljunga Församlingshem blev i det närmaste fullsatt när Mats och Sam var där på onsdagskvällen. Innan sången tog vid var det lotteri som hägrade.

En av lotterivinsterna

Vi hoppas på tur med lotterna!

Kvällens gästartister Theo och Nilla.

Sven Röstin

Komminister Sven Röstin hälsade oss alla välkomna!

Återseendets glädje uttryckte Sam genom att sjunga: ”Jag blir så glad när jag ser er!”
Så började de lotsa oss från höstens fågelsträck mot södern, snön som kom och försvann och in i december och fram mot julafton.

Sam sjunger

Här behöver vi både styrka och trygghet och det förmedlades genom sång: ”You rise me up”, ”Du lyfter mig och bär mig över djupet….”.
Kvällens ”gästartister” var Nilla och hennes bror Theo, som i farmor Karins frånvaro skötte sig utomordentligt bra.

Nilla sjöng ”Vi tänder ett ljus i Advent”.

Allsång tog vid, ”Räck mig din hand” och ”Du hemmets jord”, som får oss att tänka på barndomen och på alla som har det svårt. De som saknar mat, vatten och lever i ett land i krig. Advent betyder ankomst och han som vi väntar på är Kristus! Advent är också mörker och kyla med drömmar om fred och vänskap över jorden.
Här passade allsången ”I natt jag drömde något som…” perfekt in och sedan följde flera julsånger, solospel av Mats (Jättefint!) och solosång av Theo (Jättefint) ”Rudolf med röda mulen”.

Theo sjunger om Rudolf Theo sjöng hela sången utantill (bra gjort) under ackompanjemang av både Nilla och Mats. Flera julsånger följde innan kön ringlade sig mot Karins goda smörgåsar och kaka.

Kakor som julpraliner!

Som avslutning klev Jan Rosén upp på scenen och förrättade dragningen på lotterierna, ett kärt nöje som han gjort under många år, då han även höll i auktionsklubban!

Sven Röstin tackade för kvällen med en betraktelse över glädjen att se och höra barn. Och att en dag ska världen bli ny. Med eller utan vinster var alla nöjda över kvällen, tackade för sig och gick ut i novembermörkret.

 

Top