Julmarknad i Verum

VERUM. Idag är det första advent och med det så är det även sista söndagen i november o då infaller också den årliga julskyltningen  på de flesta orter runt om i landet.

Även här i byn Verum har det blivit dags för julmarknad. Det var i fjol som Linda Holmberg fick en idé som hon kunde börja rulla bollen tillsammans med andra Verumsbor.
Sagt och gjort så satte de igång, planera och ringa runt till de forum där just julmarknads- intresserade finns. Hyra lokal och eventuella tillverkare tillfrågade, sen var de igång och julmarknaden blev ett bra evenemang. Idag är det den andra gången gillt och när jag kommer dit så lyser marschallerna riktigt fint. En verkligt uppskattad idé till ett riktigt bra utförande som samlar många utställare både ute och inomhus.

Redan ute vid bygdegården möts man av de första försäljarna med allehanda julsaker.

Flera färger i ljusmassan som sprider skimrande ljus, kombination mellan små och stora.

Egentillverkade julsaker/ handmålat i porslin som kan sprida lite värme.

Vackra jultomtar, änglar och små ljushållare men också stickat ligger på bordet. Enastående vackra föremål finns här idag och allt är till salu. Många stickade plagg, som mössor, vantar, raggsockor, mycket mera och allt kan man köpa om man behöver. Marschallerna som lyser upp där ute och här inne är det lampor och alla de hugade spekulanter som är på jakt efter nåt som dom vill köpa som skapar värme.

Lika trevlig för alla som kommit hit idag både för de små men även för de äldre. Finns något för alla som är intresserade att köpa med sig hem.Det gäller att ha ett öppet sinne just nu när vi går in i julmånaden, kommer alltid nåt nytt som kan passa.

Är ju bra att ha hemma när händerna efter allt julstök blir nariga och rödflammiga.

Passar på att inhandla några julkort, med lite knåp så visst är dom härliga att se på. Glädjer den person som får detta julkort till jul.

Doften från det framdukade bordet tilltalar nog de flesta som finns här idag. Finns mycket att välja mellan. Det finns bröd smaksatta med olika julkryddor som hör till julen men på det andra så får man svårt att välja. För lussebulle trängs med, gorån, struvor, mjuk pepparkaka, saffrans pannkaka som serverade med grädde o sylt och mandelmusslor med dito, Mmm. På andra bordet trängdes olika smaksatta matbröd och hembakt knäckebröd. Trångt om plats men alla får plats för en gofika som smakar så ljuvligt. Fanns även att köpa med hem.

Det var länge sen man fick möjlighet att beställa nymalet kaffe men här gick det bra. Fick information var bönorna kom från och hur det hela ska gå till för att brygga och få till ett 100 % gott kaffe. Skall bli spännande att testa.

Nu har vi kollat runt i lokalen, handlat småsaker som kan passa hemma hos oss men nu skall vi smaka kakorna, tillsammans med en kopp kaffe, sitta ner och fika en stund och njuta. Himla goda var dom, vi köpte några askar med oss hem. Jag säger tack till ett trevligt arrangemang, -till Linda Holmberg som startade upp denna julmarknad, visst hon har hjälp av sin ”Jule-nisse” idag i köket. Linda säger att även Anna-Greta Ivarsson har varit en stor hjälp så att detta jippo kunde genomföras idag. Linda avslutar med att säga tack till alla de som har kommit hit idag.
God Jul!

 

Top