Promenadgruppens avslutning

VITTSJÖ. Vi upplever väl alla ibland att tiden bara rusar iväg, så kändes det denna måndag i mitten av december när promenadgruppen hade sin avslutning.

Denna gången var den förlagd till Getahålan, där Anki Pramberg kommit dit i förväg och tänt en välkomnande eld till grillningen.

Lite snö på marken, kyligt i vinden, - 5 grader (ca), ja då smakade det gott med varm hjortronglögg som Anki bjöd oss på. En kortare promenad och så tillbaka till värmen igen där vi var och en åt av våra medhavda matsäckar.

 

Här kommer lite av vad jag fått ta del av om Getahålan från Ebbe Persson:
”Getahålan var den naturliga samlingsplatsen där många föreningar hade sina träffar. Flera nykterhetsorganisationer hade sina träffar där och kanske var det främst NTO som abonnerade på den natursköna plats för sina fester. Kyrkliga ungdomskretsen arrangerade sommarfest från 1940- talet fram till 1953 då bilarna började bli allt vanligare transportmedel och parkeringsplatserna vid Getahålan var ett fåtal. Cykeleran började lida mot sitt slut. Under Getahålans glanstid serverades även fika vid festerna och på scenen har enkla sketcher och tal framförts.
Det är enbart en gissning att namnet Getahålan har kommit från platsen där getter hade sitt sommarbete”.

Till sist vill jag informera er om att Promenadgruppen börjar igen den 16 januari 2023. Samling vid Bäckabro 09.30.
Hjärtligt välkomna !

 

Top