Den frostiga jakten efter julskinkan

BJÄRNUM. ”Årets mest spännande orienteringstävling som ingen vill vinna men som alla kämpar hårt för”

En av skinkjaktens frostiga kontrollpunkter.

Vid OK Torfinns klubbstuga arrangeras varje vinter den traditionsenliga klubbtävlingen ”Skinkjakten” av förra årets vinnare. Denna tävling går inte ut på att vara den vassaste orienteraren i klubben, utan den går istället ut på att ha en fantastisk bra självinsikt. Skinkjakten är uppdelad i två klasser med olika svårighetsgrad, pepparkaksloppet och skinkloppet. Segraren i pepparkaksloppet vinner givet en burk pepparkakor medans segraren i skinkloppet vinner en julskinka i form av ett presentkort på Olof Nils. Segraren i skinkloppet vinner dessutom äran att arrangera tävlingen året efter och kan därmed inte vinna två år i rad.

Före start får orienterarna se kartan och där och då gissa sin tid. Här gäller det att både ta hänsyn till benens dagsform och hur stor sannolik det är att bomma kontrollerna beroende på hur Jupiter står i förhållande till månen. För att sedan ge sig ut på ett stabilt lopp utan någon som helst tidtagningsutrustning tillgänglig. Den klubbmedlem som sedan kommer närmst sin gissade tid vinner.

Några fler frostiga och fina kontrollpunkter.

Vinnaren av julskinkan år 2021 var Simon Preutz med sin gissade tid som var två minuter och femton sekunder snabbare än den verkliga tiden. Efter att alla deltagande klubbmedlemmar hade tagit sig runt och stämplat kontroller i kylan, samt duschat och bastat, så var det dags för fika och prisutdelning. Fikat bestod av nybakade kalljästa frallor med delikata pålägg, samt både muffins och havrebollar i pepparkakans anda. Mitt i fikan var det äntligen dags för prisutdelning av 2022-års Skinkjakt. På den ärofyllda förstaplatsen i pepparkaksloppet kom Lisa Nilsson och på den om än lite mer ärofyllda förstaplatsen i skinkloppet kom Hasse Karlsson.

Segrarna i årets skinkjakt! Till vänster i bild ses segraren för pepparkaksloppet (Lisa Nilsson) och till höger i bild ses segraren i skinkloppet (Hasse Karlsson)

Nu närmar sig orienteringssäsongen sitt slut men startas upp igen på nyårsdagen med Nyårsorientering i Tormestorp för den morgonpigga.

Därefter blir det en tålmodig väntan till första helgen i mars innan tävlingarna drar igång lite mer kontinuerligt. Under tiden löptränar vi flitigt på lördagar klockan 10 med klubbstugan bredvid Möllerödssjöns badplats som utgångspunkt. Efter träningarna utlovas bastu och mycket fika. Alla som är träningssugna i vinterkylan är inbjudna att delta. Välkomna!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA
ÖNSKAR
MEDLEMMARNA I OK TORFINN

 

 

Top