Nu håller vävstugan i Vittsjö julledigt

VITTSJÖ. Nu är det tid att summera ihop det hära året, inte allt är klart naturligtvis men den här är klar så det är bara att mäta och fålla upp.

Festremsa som är vävd i ripsteknik kommer ju väl till pass. Vävda i julfärger, röda nyanser passar ju in med grönt i varpen och svart i kanterna visar en väv ordning som kan variera i olika uppbindningar. Kan vävas till grytlappar, underlägg, fönsterremsa eller varför inte vävas till en smal löpare.

Alla väverskor kunde inte vara med på vår avslutning men här finns de flesta i alla fall, (3 saknades). En trevlig stund varje vecka när vi samlas kring ett intresse som vi har gemensamt.

Vi i vävgruppen turas ju om att ta med fika, denna sista gång var det Annas tur att bjuda på mackor och hembakat. Efter smörgåsar så bjöd hon på saffransmandelkaka som var ljuvligt god. Agata kom in och bjöd på vackert dekorerade hemmagjorda pepparkakor, som var gjorda med en finess i kristyr som håller länge. Kan hängas i julgranen om man vill.

Vi avslutar denna termin och vi öppnar upp för nästa när helgerna är slut. Alltså onsdagen den 11 januari kl: 16.00 då ses vi alla igen, välkomna.

Samtliga i vävstugan önskar er en....

God Jul o ett gott Nytt År

 

Top