En för många annorlunda Jul

VITTSJÖ, BJÄRNUM. En riktigt God Jul tillönskas alla våra läsare och annonsörer av redaktionen.

Trots bistra tider med höga el-priser, höga drivmedelspriser o ständigt ökande kostnader för mat, är det viktigt att så långt det går, försöka bibehålla familjens traditioner. För en hel del blir det troligtvis inte lika många julklappar under granen som vanligt i år.

Det finns så mycket mer, som är mycket bättre än alla dessa prylar, nämligen att ägna sig åt omtanke, värme och gemenskap. Kanske läge att ta fram ett av de sällskapsspel som under flera år legat oanvända. Säkert kan vi genom att bara tänka positivt, låta familjen komma med förslag till aktiviteter, gå stärkta ur dessa bistra tider med många nya positiva erfarenheter.

Varför inte passa på att under mellandagarna besöka Ubbalt i Vittsjö eller området vid Möllerödssjön i Bjärnum med dess fina omgivningar. Här finns även flera grillplatser som vid brasan och kanske med grillkorven ger en underbar upplevelse. En sådan utflykt ger mycket positivt, inte minst för den yngre generationen, mycket mer än den där enbart för stunden roliga prylen. Naturintresse ger, helt gratis, så ofantligt mycket mer. Med rätt vägledning från föräldrar skapas ett livslångt intresse som kommer vara till gagn hela livet. Och allt detta är helt gratis!

Redaktionen önskar med dessa rader dig och de dina, en riktigt God Jul!

 

Top