Var extra rädd om dina tillhörigheter just nu!

VITTSJÖ. Tyvärr, för andra gången, noterar en boende i Västanskogen i Vittsjö objudna gäster i sin trädgård. Naturligtvis ett stöldförsök även denna gång!

Exakt klockan 18.18 under torsdagskvällen registrerade larmkamerorna tre personer, två med uppdragna huvor och en person med enbart mössa, inne på husägarens tomt. Troligen blev inkräktarna efter ett tag varse att de blev filmade för de fick bråttom att lämna platsen, uppger xx. Nu var det dock redan för sent för dessa inkräktare, -fina bilder på både ansikten och kännetecken på deras kläder framgår i de filmer som naturligtvis är översända till polisen, uppger husägaren.

Även Trygg i Vittsjö är informerad om händelsen. Polisen uppger att det just nu är ökad frekvens av inbrott och stölder i vårt område. Har du inte kameror installerade så kan även belysning som tänds vid rörelse vara preventiv. Att helt släcka ner din bostad då du inte är hemma är att bjuda in till inbrott, uppger polisen. Alla bör även dagtid vara extra uppmärksamma på personer, eller fordon som normalt inte förknippas med sitt område. Dokumentera gärna detta/ dessa med kamera/ mobilkamera. Kontakta gärna 114 14, polisens tipsnummer om du finner detta som ett värdefullt tips.

Patrullen som körde Trygg i Vittsjö natten mot fredagen iakttog vid 23-tiden ett antal personer vid skolans område. Personerna försvann snabbt då patrullen sökte kontakt. En av dessa personer iakttogs hoppa in i en äldre siverfägad Opel vid Bäckabro parkering. Bilen försvann, Tryggpatrullen försökte följa, men det gick för fort genom Vittsjö. Bilen försvann söderut. Om det finns en koppling till tidigare inbrottsförsök i Västanskogen är just nu oklart. 

Under aktuell vecka har även inbrott i villa skett i Emmaljunga varför extra patrullering skedde.

Lämna inte några värdesaker utomhus, lås in dessa om det går!

 

Top