Spelartunn uppstart för Vittsjö damlag, samtidigt lämnar två spelare klubben

VITTSJÖ. Idag klockan 14 startar träningen för Vittsjö allsvenska damlag. Tyvärr är för stunden flera av spelarna drabbade av förkylningar och Thomas Mårtensson räknar med att kanske bara fem spelare kommer till första träningen. Nu blev det inte ens fem så träningspremiären blev inställd.

Kalendern framöver ser dock imponerande ut och bjuder på ett mycket tufft träningsprogram. Under januari är det träning sex dagar varje vecka med huvuddelen av passen förlagda till Tyringe inomhusplan.

Den 29 (eller 28:e) finns inplanerat årets första träningsmatch, en match mot IFÖ Bromölla, klockslag är just nu inte bestämt. Som det ser ut nu kommer matchen att genomföras i Bromölla.

  Julia Tunturi

Nu är det klart att finländska landslagsmeriterade Julia Tunturi tackar för sig och lämnar klubben. Julia berättar att hon var intresserad av att prova något nytt i mellan eller syd- Europa. I maj förra året ådrog Tunturi sig en svår hjärnskakning och det var inför höstsäsongen oklart när hon kunde vara tillbaka i spel.

Det var då Vittsjö lånade Charlotte Grant från Rosengård. Charlotte gjorde sedan en mycket bra höstsäsong i Vittsjö-tröjan.

Charlotte Grant

Grant har siktet inställt på att ta en plats i Australiens VM-trupp till mästerskapet på hemmaplan i år.

I skrivande stund är det dock oklart om det blir förlängning med 21- åriga Charlotte Grant. Vi får hoppas förhandlingar mellan Vittsjö och Rosengård faller ut till Vittsjös bästa och att Charlotte stannar kvar i Vittsjö-truppen.

Samtidigt meddelar klubben att Brenna Ochoa, som lånades in i somras för att bredda truppen också lämnar Vittsjö.

 

Top