Konsert på bio

LUND. Konsert på bio, kan det va nåt? Ska man inte helst vara på plats för att kunna njuta av alla intryck och stämningar som finns där och då? Nog är det så, men om man då vänder på det så kan en inspelad konsert som visas på bio även ha den effekten. En egen hypotes till att inspelning görs är: Om inte publiken kan komma till oss, kan vi komma till dom.

I går (läs Trettondagen) så var vi fyra glada tjejer som tog oss till Lund för att just se en konsert på bio. Inspelningen gjordes i Dublin under 2022 och det vi skulle se och njuta av var Andre Rieu och hans Johann Strauss Orchestra. 
Totalt två timmars ren njutning, mina damer och herrar.

Andre Rieu är upphovsman till denna orkester som startades upp 1987, dom har alltså under 35 års tid rest runt om i hela världen och hållit konserter av olika slag.

På Wikipedia kan man bland annat läsa att Andre Rieu föddes i Maastricht i Nederländerna den 1 oktober 1949. Han är violinist, dirigent och kompositör och som sagt grundaren av Johann Strauss Orchestra.

Fördelen med att se det hela på bio är att man får en bättre överblick av orkestern samt sångarna på scenen och inte att förglömma alla sekvenser ur publikhavet.

I den arenan där inspelningen gjordes hade det samlats 9 000 åskådare och när kamerorna svepte över publikhavet då kunde man inte annat än undra hur dom som satt allra högst upp på läktarna kunde se något överhuvudtaget, trots de storbildsskärmarna som fanns. 

Oavsett detta så var det ändå som om själva feststämningen gick rakt in i en, kändes nästan som om att man var där.

Förutom den stora orkestern så framträdde Platin Tenors, tre tenorer, och tre sopraner och allihop kom från olika delar av världen.

Vi fick bland annat lyssna på Nessum Dorma, The Rose, I can´t help falling in love with you och när orkestern spelade The wild Rover då bröt det ut en allsång utan dess like. För detta är en irländsk sång som nog alla irländare kan utan och innan och när tonerna till An der schönen blau Donau tog sin början, ja då var det många som passade på att ta sig en svängom där det fanns plats.

När orkestern spelade upp en vintermelodi föll det ner konstsnö över publiken som satt på parkett och det blev ett allmänt jubel. Misstänker att en och annan varit med om detta tidigare, dom hade med sig ett litet paraply för att hålla snön borta och till allra sist så släpptes all den konstsnö som var kvar rakt ner över publiken. I slutet av konserten så släpptes det ner ballonger i stället.

Om det nu är som så att du kära läsare också skulle vilja uppleva detta så finns chansen fortfarande. På www.folketshusochparker.se hittar du var och när du kan se detta, möjlighet finns i bland annat Malmö, Kristianstad och Helsingborg.

(Filmsnutt från konserten, klicka) 
Tryck gärna sedan på bokstaven F för att gå över till fullskärmsläge. Samma då du vill tillbaka.

 

 

Top