Vinterfåglar inpå knuten -23!

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Räkna fåglarna vid ditt fågelbord den 27-30 januari, rapportera ända fram till den 6 februari. 

Information om hur du gör finns på BirdLife Sverige https://vinterfaglar.se/

Om du är ny, börja med att registrera konto här!

Vill du bara lämna en rapport, så gör du det här.

Sista helgen i januari räknar vi hur många fåglar vi ser vid våra fågelmatningar runt om i landet. Det är en av våra mest populära aktiviteter, för här kan alla vara med och bidra genom att enkelt rapportera vilka fåglar och hur många av respektive art man ser samtidigt vid fågelmatningen. De senaste åren har runt 20 000 rapporter kommit in från enskilda personer, föreningar, skolklasser med flera – men vi vill ha ännu fler rapporter!

Tack vare alla rapporter får vi en bra bild över de fåglar som tillbringar vintern hos oss. Talgoxen är den talrikaste vinterfågeln följd av blåmes och pilfink, men efter denna trio varierar topplistan från år till år. Via denna räkning kan vi också följa hur vinterfåglarna anpassar sig till klimatförändringarna. För att underlätta hittar du fina bilder under fliken arter och vi har även tagit fram krysslistor och vinterfågelbingo, som du kan hittar här.

Du kan välja att räkna dina matgäster när som helst under perioden, och du rapporterar det högsta antalet du ser samtidigt av samma artVinterfåglar-appen på App Store


Vinterfåglar-appen på Google Play

Vill du rapportera via papper och skicka in?

Här kan du ladda ned rapportkort för inskick via post.

Här kan du ladda ner slutrapport för 2022

Några fågelbilder från Vittsjö:

Talgoxe o Blåmes

Blåmesen gillar hampafrö

Samma gäller för Svartmesen

 

 

Top