Gemenskap i Bjärnums församlingshem

BJÄRNUM. En regnig söndagskväll körde jag till församlingshemmet i Bjärnum, där det bjöds på Ekumenisk gudstjänst. Salen fylldes snabbt och det blev lite mer än 40 som trotsat vädret och kommit hit. Kvällen började med att kyrkovärdarna Kennet och Kerstin delade ut psalmböcker och därefter intog vi våra platser. Prästen Ulrika Jäderland hälsade oss välkomna och hon hälsade även pastor Fredrik Davidsson välkommen från Pingstkyrkan här i Bjärnum och så inte minst vår fina kyrkokör under ledning av Birgitta Hängsel.

Kyrkokören

Ulrika berättar om kommande veckas program för kyrkan och att dagen kollekt går till ACT-svenska kyrkan och ikväll till ”Ukraina”. Det blev inga kyrkoklockor som ringde in kvällen, utan kyrkokören som framför sin första sång, efter detta sjungs det psalm 236 och 338, däremellan läser kyrkvärdarna dagens texter och Ulrika läser det heliga evangeliet. Sen välkomnas Pastor Fredrik Davidsson fram och han börjar sin stund med en fin bön. Hans tema för kvällen är ”den smala vägen” att vi inte bara ska tänka på det materiella utan även på vår närhet till Gud och framför allt, hur nära är vi egentligen? Det vet bara var och en själv, vad är viktigt för mig? Jag har aldrig hört honom predika innan, men han hade en bra röd tråd genom hela framförandet och hans ord lämnade en och annan tanke kvar resten av kvällen.

Pastor Fredrik Davidsson och Präst Ulrika Jäderland

Kyrkokören framförde sång och musik och därefter togs kollekten upp och numera kan man swisha kollekten, (en mycket bra uppfinning tycker jag). Ulrika leder kvällen framåt och kyrkokören avslutar den med att sjunga ”välsignelsen” och där hade vi som ville möjlighet att sjunga med då den sjöngs ett par rundor och det blev en fin stund tillsammans.

Palmer och vatten

Därefter hade församlingsvärdinnan Sofia Malm dukat fram en härlig kvällsfika som alla lät sig väl smakas av.

Fikabordet och tallriken

För den som ville kunde man värma händerna innan man gick ut i den regntunga kvällen på väg hem.

Glöden i kakelugnen

 

Jag tackar för en mycket trevlig kväll.

 

 

Top