Se upp för ”förmånliga lån-erbjudande” som skickas ut just nu

VITTSJÖ, BJÄRNUM. I bland annat ekonomiskt svåra tider finner lurendrejare naturligtvis sitt eldorado. Givetvis än mer i vårt helt datoriserade och därmed lätt sårbara samhälle.

Du är säkert inte den ende som fått ökat inflöde av oseriösa mail den senaste tiden. Dessa vid första anblick fördelaktiga lån är ofta starten på en spiral som snabbt gör den ekonomiska situationen än värre.

Bilden ovan är redigerad och enbart en jpg-bild och är naturligvis därför inte klickbar på länkarna. 

Detta är typiskt för den situation vi och övriga Europa befinner oss i just nu. Det är tyvärr för många som tillbringar sina dagar vid datorn i ambition att skapa ”trovärdiga bedragar-mail”. Ofta ”faller” dessa mail på ofullständiga språkkunskaper vid översättning till svenska språket. Nu skall vi inte bortse från att denna typ av människor även finns i Sverige och då ofta med tillräckliga språkkunskaper för att det språkmässigt skall se trovärdigt ut.

Dessa personer fortsätter sin oseriösa verksamhet i ambition att ”lura någon” och tyvärr lurar de tillräckligt många för att därmed fortsätta sin oseriösa verksamhet.

Det är av flera skäl mycket svårt för polisen att reda ut dessa bedrägerier. Så gör du fel har du mycket svårt att få hjälp eller upprättelse.

Kasta därför alla mail av den typ jag visar exempel på i din papperskorg. Klicka ALDRIG av nyfikenhet på någon bifogad länk. Kasta mailet direkt!

Behöver du låna pengar så kontakta alltid ”din” egen bank istället. Detta helst genom personkontakt. Detta är alltid bäst och du har därmed fortsatt koll på din egen situation.

Låt dig inte luras av de mail som ständigt kommer!

 

Top