Årsmöte SPF Seniorerna Vittsjö

VITTSJÖ. Ett trettiotal medlemmar hade trotsat snö vädret och infunnit sig på Församlingshemmet.

Anne-Marie Ström hälsade dagens inbjudna gäster Yvonne Holmberg, Morten Kehler och Jörgen Magnusson samt alla mötesdeltagare välkomna.

Årsmötets dagordning godkändes och genomgicks med Jörgen Magnusson som ordförande och Göran Nilsson som sekreterare.

Parentation för två avlidna medlemmar hölls och Anne-Marie Ström läste den vackra dikten ”När jag dör är jag inte alls borta”.

Kanslichef SPF Seniorerna Skåne Morten Kehler tackade för föreningens arbete. Morten talade också om det viktiga samarbetet föreningar emellan i byarna runt Vittsjö.

Kaffe paus. Dagen till ära bjöd föreningen på god räksmörgås med kaffe.

Två gentlemän stod under pausen för lottförsäljning och lotterna hade strykande åtgång.

Nu var alla nyfikna på att höra Yvonne Holmbergs historia. Yvonne född i Markaryd 1949 men till 1953 hade syskonskaran vuxit med 4 barn till.
Fem barn och föräldrar i en enrums lägenhet. Så kunde det vara då. Yvonne har ju vuxit upp med textil och tyger i mammans butik och redan i tidig ålder fick Yvonne hjälpa till med olika sysslor.
Men Yvonne ville lite mer t ex deltaga i Centerns ungdomsförbund, fullmäktige och att studera på Markaryds Folkhögskola med sikte inom sjukvården.

Nu hade Yvonne hunnit gifta sig med Kent och 1971 byggdes det hus i Vittsjö adress Västanskogen. Tre barn kom också som alla finns i närheten av Vittsjö.

Under 1990 talet beslöt Yvonne sig för att överta gardin affären i Markaryd på Järnvägsgatan för att senare flytta till lokalen i centrum av Markaryd. 2013 skulle bli ett år av förändring för Yvonne då bestämde hon sig för att flytta affären till Vittsjö. Handlingskraftiga kvinnor bestämmer sig snabbt och så gjorde Yvonne. Huset vid Bäckabro köptes och fina La Cortina flyttade till Vittsjö.
Butiken har kunder över hela Sverige och även utanför våra gränser.

Nu har Yvonnes dotter Ann-Sofie Blank övertagit La Cortina och följt i mamma Yvonnes, mormors och mormors mors fotspår. Det förpliktigar med en bakgrund där Hantverks -Industri-& Slöjd utställningen i Markaryd 1902 förärade Ann-Sofies mammas mormor Sofia Jacobsson med diplom för sin insats av tricotvaror.

Tack Yvonne för vi fick ta del av din historia och till SPF Seniorerna för en fin eftermiddag.

 

Top