Fantasitisk fullmåne lyste över bygden

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Under natten mot tisdagen lyste en stark fullmåne över bygden.

Vissa har problem att sova just vid dessa förhållande, kanske är det just månens gravitation som påverkar oss människor vid fullmåne till sömnlösa nätter.

Är man då fotograf är det som upplagt för att istället ta kameran och bege sig ut i natten. En kamera på stativ och långa exponeringar kan föreviga dessa underbara nästan ”trolska” nätter. Eftersom månen stod lågt blev det även fantastiska så kallade ”långa skuggor". Att dessutom kylan denna kväll gjorde att snön på marken gnistrade, gör absolut inte situationen sämre.

Ett besök sent på kvällen vid Gundrastorps kvarn blev till ett ganska långt besök. Bara hunden o jag o kameran, inte en enda människa syntes till. Platsen och speciellt i riktning österut är helt utan det så kallat ”skräpljus” som ofta bebyggelsers gatubelysningar annars ger. Med andra ord ett riktigt eldorado för en driven fotograf. Det gäller bara att vara rätt klädd mot kylan o ha termosen med kaffe med sig, då springer tiden snabbt iväg. Vicky, hade mycket att lukta på o undersöka på platsen och jag hade fullt upp med att ta bilder, med olika exponeringstider, alltefter månen förflyttade sig på himlavalvet. Vilken underbar kväll!

Under hela februari ställer ByPhoto som har sitt hemmasäte i Vittsjö ut bilder från bygden på Vittsjö Bibliotek. Konstverken finns att beskåda i den yttre så kallade ”läsdelen”. Konstverken går för den intresserade att köpa inramad i valfri storlek.

Fler bilder från denna underbara natt:

 

 

Top