”Älskade Duetter” med Sonja Alden och Jarl Sjunnesson

MARKARYD. Redan när portarna i Markaryds kyrka slogs upp klockan 15 väntade besökare på att bli insläppta. Konserten började inte förrän klockan 16.

Kyrkoherde Håkan Persson välkomnade oss till en musikalisk afton. Håkan talade om ”Alla Hjärtans Dag” som en kärlekens dag och att kärleken kan visa sig på många olika sätt och i olika uttryck.

Nu var det dags för publiken att få höra Sonjas och Jarls skönsång. Musiker Måns Ek, Magnus Almqvist och Jarls son Viktor Sjunnesson presenterades också. Jarl presenterade eftermiddagens program och så fick publiken njuta av duetter och solo sång.

Mellan sång och musik fick vi i ta del av historierna om uppkomsten på några av Sonjas låtar.

Sonja berättade om en tid hon bodde i Farsta och hade ett äldre par som grannar. Kärleken strålade runt paret, då blev det en låt. Vid ett annat tillfälle 2003 skrev Sonja en bröllops present till en vän ”Du är allt”. 2007 deltog Sonja i Melodifestivalen med ”För att du finns” -låten kom att slå flera rekord och utsågs till ”Årets låt” på Svensktoppen.Jarl ackompanjerade sig på flygel och sjöng ”En riktig vän” så att hela publiken gärna ville bli vän med honom. ”Meningen med livet ”fanns också på repertoaren. Två duetter stod nu på tur ledmotivet ur filmen ”En officer och Gentleman” och som sista framträdande Frank och Nancy Sinatras ”Something Stupid.

Man ska sluta när det är som bäst och nu belönades Sonja, Jarl, Måns, Magnus och Viktor med kartonger med så klart geléhjärtan.

Men publiken stod upp och applåderade och ville gärna ha ett extra nummer.

Det blev en duett ”Islands in the Stream”.

Denna eftermiddag fick vi njuta av sång och musik genomsyrad av kärlek och framförda av så skickliga artister.

 

Top