Vårt fina räddningssystem imponerar verkligen stort!

TYRINGE. Strax innan kl 18 kom jag körandes på väg 21 genom Tyringe. I ögonvrån noterade jag något som inte stämde.

Det brinner då jag larmar i en tillbyggnad till huset

Framme vid rondellen vid mataffären vände jag därför och körde tillbaka. Då såg att det brann i en villa. Via appen 112 larmade jag, -larmoperatören fick omedelbart min position. Vi hade sedan på hennes begäran kontakt via telefonen under cirka en kvart. Hon berättade efter hand att nu är Tyringe och Hässleholm larmade, två ambulanser är på väg. Även polisen är på väg.

Under tiden frågade jag två medelålders män om de kunde undersöka om några befann sig inne i villan. I det ögonblicket fanns ingen rök inne i huset, det brann i en tillbyggnad vid ena gaveln. Strax kom de tillbaka och meddelade mig att huset var tomt, vilket även larmoperatören noterade.

Jag frågade larmoperatören om hon kunde se var jag befann mig, -du går just nu på en mindre väg, jag ser dig på några meter när. Platsen stämde säkert, jag gick upp mot brandhärden på en mindre gångväg. Jag fick tyvärr vända då branden tilltog och värmen blev för stark.

Efter cirka en kvart såg jag den första brandbilen från Tyringe komma. Jag frågade då larmoperatören om jag nu kunde lämna platsen. Hon tackade för min insats o att jag hela tiden varit lugn och mycket saklig.

Jag kan varmt rekommendera appen ”112" som gör det mycket enkelt att kalla på hjälp när detta verkligen behövs och då med exakt platsangivelse.

Har du utbildning som HLR- livräddare rekommender jag även appen "Sms-livräddare". Genom denna app får de som är närmast olycksplatsen alltid larm i sin telefon. I appen anges dessutom var närmaste hjärtstartare finns.

Fler bilder från branden i Tyringe:

Det brinner just nu i en tillbyggnad till huset. Brandförloppet är nu mycket snabbt. Strax startar även brand i husets gavel. Värmen är för stark o jag drar mig bakåt. I detta läge har vi redan kollat att huset är tomt på människor och husdjur.

Den första brandbilen med personal från Tyringe har just kommit på plats och börjar bekämpning av elden. Jag lämnar därmed platsen, samtidigt noterade jag att det redan då fanns för många "nyfikna" som med sina mobiler tyvärr sprang i vägen för räddningstjänstens personal.

 

Top