Frisör förr och nu i byn

VITTSJÖ. Det brukar gå några veckor sen måste man bara besöka en frisör/ frissa och det är dit jag ska i eftermiddag. För några år sedan så fanns det många fler i byn som hade utbildning inom frisöryrket. Idag är det endast två frisörer som verkar inom området, de friserar både herrar och damer. Jag passar på och frågar lite om, hur och varför det blev just frisör och i Vittsjö.

Frisören Caitlyn Pham

Lite information om personen först, jag frågar och hon kommer med svaren. Hon heter Caitlyn Pham, kommer ursprungligen från Vietnam.
När jag frågade henne om valet av yrke så säger hon till mig att det var en ren slump. Genom utbildningstiden i Jönköping och under lärlingsåren som hon var anställd så dök tanken upp att hon längre fram skulle ha en egen salong. Så efter noga letande efter något eget så dök den här salongen upp.
Ägaren till salongen i byn skulle gå vidare till nya utmaningar och då fick jag möjlighet ta över den. Läget är bra för salongen och bra underlag med kunder som stannade kvar och nya tillkommer hela tiden.
En bra idé är ju att jag har drop in så jag kan ta emot fler nya kunder, det är bara att gå in och fråga om ledig tid finns. Mina förväntningar har uppfyllts med råge jag trivs med mitt arbete. Tycker det är roligt och det är trevligt med den dagliga kundkontakten.
Här klipps, färgar, plockar bryn, permanentar jag hår och allt som hör till i en frisörsalong. Nya kunder är alltid välkomna säger Caitlyn.

I det vardagliga livet finns hennes familj som står högt på hennes priolista. Kvar på listan är att hon ska försöka börja träna av någon form, promenera eller träna på gym. Hon trivs jättebra i Vittsjö och ska hålla i saxen i många år framåt, det tänker hon göra säger hon.

Caitlyn säger att det mesta finns i byn med vad hon behöver här, fortsätter med att säga jag tycker det är så roligt att frisera kunderna och att dom är nöjda med mitt arbete som frisör. Så i dagsläget så stortrivs jag här med mitt yrkesval.

Caitlyn Phams Gesällbrev

Caitlyn Pham utbildades i Jönköping och hon blev klar 2007 med sin utbildning och i salongen hänger hennes gesällbrev på väggen. Caitlyn säger att hon har haft sin salong i tolv år och tiden går så fort, intresset för yrket har infriat hennes förväntningar med råge. Hon har salongen här men hon bor med sin familj i Bjärnum. Hon avslutar vårt samtal med att berätta att hon är lycklig och glad över sitt yrkesval och det är så fint här. Välkommen tillbaka säger hon,
Hejdå.

 

Top