Vittsjö tog tre poäng mot Örebro i cupen

STRÖMSNÄSBRUK. Vittsjö GIK besegrade KIF Örebro med 1–0 i cupmötet i Strömsnäsbruk. Linda Sällström blev matchhjälte.

Vittsjö spelade under söndagen hemmamatch mot i Örebro i Strömsnäsbruk (!), -en match som ingår i svenska cupen. Ett femtiotal Vittsjö-supporters fanns på plats för att stödja sitt lag. Detta trots att termometern visade på nollan men som genom kyleffekten upplevdes som mycket lägre.

Matchen inleddes med jämnt spel. Efter kvarten spelad var det Örebro som dominerade genom större bollinnehav. Vittsjös försvar sattes på prov med resultat att Örebro inte lyckades skapa några egentliga målchanser.

Linda Sällström var mycket nära att göra mål men bollen går strax utanför Örebromålet. Halvleken slutade oavgjort.

Under andra halvleks första tio minuter forsätter Örebros större bollinnehav men utan att de skapar några målchanser. Båda lagen gör ett antal byten. Vittsjö skapar lite mer framåt nu men även Örebros försvar visar sig stabilt.

Linda Sällströms 1-0 på väg in i mål!

Efter cirka timmen spelad är Örebromålvakten långt ute, något som Linda Sällström påpassligt ser och ledningsmålet är ett faktum. Efter ledningsmålet för Vittsjö jämnas matchen ut spelmässigt resten av halvleken. Örebro har dock i en tilltrasslad situation en boll som tar stolpe ut, närmare kvittering än så kom inte gästerna.

Segern innebär att Vittsjö GIK nu spelar en ren gruppfinal mot BK Häcken nästa helg.