En torsdag på Linden med sång och musik

VITTSJÖ. Det hela började med en kontakt med Gert Svensson i början av 2020 om att han och Hasse Lewin skulle komma till Träffpunkt Linden och underhålla oss med sång och musik. Om det blev det ju intet, det kom en pandemi och satte stopp för mycket.

Men så i januari 2023 kom det ett brev från Gert om vi fortfarande var intresserade så kom han gärna och sjöng för oss. På grund av artros i händerna så kan tyvärr Hasse Lewin inte längre spela några instrument så han har numera gett upp sitt musicerande. Kontakt togs med Gert och datum för spelning bokades till den 16 mars.

Publiken anländer allteftersom

Till vår stora glädje kom det drygt 20 personer för att lyssna och sjunga med i de allsånger som sjöngs.

Gert hälsades välkommen med varma applåder och innan han började spela berättade han bland att han och Hasse spelat tillsammans i dansbandet Hasse Lewins 1960-1970 talet. En LP inspelning blev det 1969, senare omgjord till CD. Går att hitta på YouTube eller Spotify.

Gert Svensson

Så tog han sig ton och började med en sång skriven av Rose-Marie Stråhle och som bland annat spelats in med Curt Haagers - Jag ska vårda ditt minne. Därefter följde Sjömannen och stjärnan och på det blev det två allsången – Man ska leva för varandra och Det var på Capri vi mötte varandra.

En del av sångerna var nya för en del av oss, andra mer välbekanta. En som inte var så välbekant är Blå visan skriven av Ingela Strandberg, en vacker visa och en trevlig ny bekantskap.

– lyssnande publik

Nyanser, även den skriven av Rose-Marie Stråhle (finns med på Streaplers repertoar)
- Du hemmets jord
- Vid Silverforsens strand och sen fick vi hjälpa till med att ta ton till Linnea och Tio tusen röda rosor.

Innan det var dags för fika blev det ytterligare två sånger, en av Roland Cedermark – Vårens första blomma och Thorleifs – Flyg bort min fågel.

I dag var det självservering som gällde, allt var dukat på serveringsvagnen med bullar och pålägg. Solveig Andersson hade bakat dom goda blåbärsmuffinsen.

Under fikastunden pratades det glatt vid alla borden, en mycket trevlig och gemytlig gemenskap.

Efter fikapausen så inleddes nästa sejour med att Gert sjöng en sång skriven av Mats Paulsson – Baggens låt.

Att ha med något skrivet av Evert Taube är nästan ett måste, så även denna gången och Gert hade valt Inbjudan till Bohuslän. En man vid namn Bosse Eriksson hade skrivit nästa alster – Minnets stig. Även här en ny bekantskap.
Dags för ett par allsånger till – Säg inte nej, säg kanske kanske kanske och Drömmen om Elin.
Bernt Månsson från Bjärnum hade skrivit nästa, Kära gamla tuff tuff tåget . Olof Indahl från grannlandet Norge har skrivit Norsk brudvals

Blue Hawaii (Vikingarna) och Vi ska gå hand i hand (Gunnar Wiklund) två välkända melodier som vi kunde sjunga med i om vi så ville.

Innan Gert så avslutar denna eftermiddag med dom två sista sångerna så berättar han att den ena är skriven av Christer Eriksson i Lasse Stefanz, tanken var från början att det var dom som skulle spela in den, men det blev istället Stefan Borsch som gjorde inspelningen av Vid en liten fiskehamn och det blev en stor succé, och till sist blev det Den röda stugan.

 

 Britta tackar Gert

Som tack överlämnade Britta Svensson en blomma och en liten chokladask till Gert och han å sin sida tackade med att sjunga ännu en sång för oss och det blev En sång en gång för längesen.

 

Top