Mars månadsmöte för PRO

VITTSJÖ. Mars är ju vårens första vårmånad och idag närmare bestämt fredagen den 17 mars och PRO föreningen i Vittsjö genomför sitt månadsmöte nere på träffpunkt Lindens lokaler. Nära och en bra plats att vara på när vi pensionärer samlas, idag var det ca trettio som kom. Ordförande hälsade alla välkomna och gick igenom de vanliga punkterna på dagordningen.

Ordförande gick snabbt igenom de punkter som fanns och därefter pratade Inga om att vi alla skall vara observanta på falska samtal via tele/ mobil, att: lämna aldrig ut sin kod, för banken ringer aldrig, lägg på luren direkt.
Lite nytt för dagen var, att vi som förening hälsade dagens nya medlem hjärtligt välkommen. Inbjudan från Bjärnums PRO till deras vårmiddag med modevisning den 11 maj. Även en repris med inbjudan till Jägersro med tre olika travdagar, 23/3, 13/4 och 27/4. Påminner också om Bjärnums eventet med samtliga PRO/ SPF pensionärsföreningar är inbjudna till denna dag som är den 20 april, så ring och boka innan platserna tar slut.
Även från Kristianstads kulturkvarter om vårens musikal den 6/5. Finns mycket som kan förgylla vår vardag. KPR s talesman Sivard Strand informerar oss om kommunalråden i kommunen dom kommer samman i april och lite annat nytt från samorganisationen.

 Karolina Wilczynska

Dagens gäst är Karolina Wilczynska och hon skall berätta om sitt vaktel, bi och gris projekt. Vi hälsar henne välkommen och hon visar sina bilder och hon pratar om sin verksamhet från start fram till idag. Mycket trevlig timme där vi fick vara med på hennes resa och vi fick svar på våra frågor. Med ett bildspel visade hon hur/ när ens vaktelverksamhet kom till. En annan ådra var hennes intresse för biodling och även i de krulliga grisarnas liv. Stort tack för denna enastående resa i vaktlarnas liv, en varm applåd och en bukett blommor överlämnades till Karolina för det var hon verkligen värd.

Men nu är det dags för fika efter en härlig och intressant berättelse som vi fick vara med på. Välkomna fram till bordet det är framdukat och klart. Vi höll på att glömma att dagens kaffevärdar som var Britta, Gunilla och Bo också är värda ett stort tack för deras insats och en blomma för väl genomfört arbete med dagens fika.Och den nya ordningen funkade hur bra som helst.

Efter fikat så blir det dragning på lotterna som såldes här idag. Glada vinnare och andra väntar fortfarande på deras tur. Så till sist innan allt är slut så påminner ordförande Inga att nästa månadsmöte som är planerad till fredagen den 21 april kl:14.00. Då kommer Tre goa glaa gräbbor från Karlshamn som skall sjunga och framföra härliga -50- 60- 70 tals Hit/ låtar så man får spring i benen och får svårt att sitta still. Helt enkelt dom kan rocka loss rejält. Välkomna är alla då så ses vi.
Så sjunger vi tillsammans vår Nationalsång och säger hejdå.

 

Top