Premiären i damallsvenskan närmar sig med stormsteg

VITTSJÖ. På söndag startar seriespelet och förväntningarna från respektive lags hemmapubliker är naturligtvis stora.

I årets spellottning har Vittsjö fått svårast tänkbara start på serien. Under de fyra första matcherna möter man tre av årets möjliga guldkandidater, Hammarby, BK Häcken och Rosengård. Därutöver Brommapojkarna på en hemmaplan som kanske blir Österås?

En tuff start i årets seriespel kan mycket väl vara positivt för Vittsjö, - hela laget kommer att ge ”extra allt” vilket höjer nivån, - hög nivå på spelarmaterialet finns redan. En annan fördel är att kontinuiteten i årets lag är väldigt hög!

Dagsläget för laget ser bra ut, 18 av lagets 20 spelare är tillgängliga för spel. Hanna Sjödahl och Hanna Ekengren har båda tyvärr drabbats av hjärnskakningar och är därför naturligtvis inte aktuella för spel mot Hammarby nu på söndag.
Hela laget ser fram emot söndagens match och kommer att resa norröver redan under lördagen, meddelar Thomas Mårtensson.

Vittsjö går in på 12:e året i fotbollens så kallade ”finrum”, en helt otrolig prestation av ett i detta sammanhang litet lag. Vi skall inte glömma att huvuddelen av de andra lagen har en väsentligt större budget att röra sig med. Men Vittsjö har en unik och stor stab av otroliga entusiaster och supporters som lägger ner massor av tid på sitt lag helt oavlönat. Därutöver en hemmapublik som omvittnat alltid stödjer sitt lag.

En spännande fotbollsresa tar sin start på söndag och sitt slut den 11 november då Vittsjö borta spelar årets sista match mot Örebro.

 

Top