Familjerally i Röke

Banan på bra vägar och under lummiga träd sträckte sig över Humlesjö- Aggarp- Vedema- Hörlinge och till målet i Sockenstugan. Uppgifterna utmed färdvägen bestod i namngivning av gamla bruksföremål. Vad sägs om en kultång att stöpa vargkulor i eller en bandkrusare eller en trärulle för mönstring av tapeter. Jungfrumått eller ättiksflaska? Rosengång eller Munkbälte? Det var en del huvudbry att sysselsätta hjärnan med eller komma på någon praktisk godtagbar lösning efter eget godfinnande. Av säkerhetsskäl slopades en fråga som av några ansågs vara en slamkrypare.

Under fika i Sockenstugan var det Jan Berlin som redogjorde för de rätta svaren samt delade ut priserna där utslagsfrågan var ganska avgörande med sina färgglada 421 stenar. Bäst lyckades Per-Uno Persson följd av Ebbe Persson, Kerstin Persson, Ebbe Nilsson och Märta Berntsson.

Information lämnades om förestående cykeltrim samt teater i församlingshemmet den 23 juli: Säg det med ett leende! rkefam20709.jpg

Rullen för tapetmönstring förvarades inomhus. Alternativet var insats för spettkaksbakning! Paraplyerna kunde sparas vid denna kontroll med idel glada tävlande.


Top