Hästveda marknad 12- 13 juli

HÄSTVEDA. Onsdag-torsdag den 12-13 juli är det åter dags för Hästveda marknad. Arrangerande Brottarklubben och Idrottsföreningen räknar med runt 50- 60 000 besökare. Kanske fler, kanske färre. I år är den inledande loppmarknaden borttagen. Den krävde under senare år många funktionärer-men gav för lite pengar.

-Jag hoppas att marknaden på onsdag får en bra start även utan loppisen, säger Kim Olsen, som fick inleda som ny marknadsgeneral för ett par år sedan genom att inställa två marknader på grund av pandemin.

-Vi har tätat till själva marknadsområdet eftersom vi har något färre knallar numera. Cirka 650 saluplatser finns.

Många marknader dras idag med problemet att en del säljare anmäler sig till flera olika marknader samma dag. Detta undergräver arrangörernas ekonomi.

-Vi som arrangörer har numera svårare att få tag i frivilliga och oavlönade funktionärer, säger marknadschefen Kim Olsen. På sikt blir det framöver allt svårare med arrangemang typ Hästveda marknad. Men jag är positiv. Traditionens makt är stor.

Dyrtiderna gör sig påminda även i Hästveda. Kostnaderna stiger. Häst- och smådjursmarknaden under torsdagen - med start på morgonen och final en bit utåt eftermiddagen - är en stor publikdragare som dock sviktade något i fjol. Onsdagsmarknaden startar vid lunchtid. Tivoli och nöjen finns på plats i Hästveda.

Det var i skarven mellan 1960-talet och 1970-talet som denna marknad utökades från en till två dagar.

Top