Septembermöte med PRO

VITTSJÖ. Sköna september månad går mot slut och då har PRO sitt månadsmöte. Denna gång skulle det bli en fortsättning på temat vinodling men först så hälsas pensionärerna välkomna till Furuliden. Där var lite information om kommande aktiviteter som delgavs men också några punkter lyfts fram för mot o medgång. Alltid bra med en öppen dialog, bara man håller sig till sak. Efter avslutat möte så blev det nästan ”afternoon-the" fast med kaffe, en helt magiskt god fika som smakade bra.

Ägarna Amanda och Mike berättar för oss alla hur det hela en gång startade, en intressant stund att lyssna på. Arbete och åter arbete med naturens egna lagar står man sig slätt mot. Mike berättade att det i våras var kallt, därefter torka och nu till sist regn och åter regn. Tyvärr så blev det översta stycket förfryst där ett stort antal vinrankor finns, det tog köldknäppen hand om i början av juni.

Men de nedre klarade sig bättre men i år så naturligtvis så blir skörden mycket mycket mindre och det får man ta. Amanda fortsätter med att berätta att de har mycket grönsaker satta även i år som kommer Furuliden till godo.

Vi har även olika sorters blommor i vår odling mellan raderna vid vinstockarna. Det är snart dags att skörda vindruvsklasarna, säger Mike, han har sockertestat dem och sockerhalten närmar sig den punkt som druvorna skall ha när de är bäst att skörda.

En trevlig stund där ute i Malseröd fast vinden blåser lite svalt men ingen fara, pensionärerna är klädda efter vädret. Tack för ett trevligt besök och för gofikan.

Här avslutar jag min artikel med att påminna er läsare om att det är modevisning i församlingshemmet nu på fredag kl:14.00 och då är alla pensionärer hjärtligt välkomna, meddelar Britta från arbetsgruppen på Linden och det är gratis.

Nästa PRO-möte är den 20 okt kl:14.00 då med underhållning av Eje o Babs, samt information från Snapphanebygdens bank med Jörgen Borgström. Alla är välkomna då, väl mött.

 

Top