Nära olycka mitt i byn, igen…!

VITTSJÖ. Vi har tidigare skrivit om trafikfarliga övergångsställe i Vittsjö. Men detta tar nog priset på totalt omdömeslös körning!

Tidig söndags- eftermiddag inträffade en obehaglig situation utanför ICA i byn. Jag hade just uträttat mitt ärende i affären och skulle gå över väg 117 till min parkerade bil.

Jag noterade att inga fordon kom söderifrån (från Hässleholm) och började försiktigt gå över. Samtidigt kom en husbil norrifrån, -jag noterade kontakt med föraren som även i god tid bromsade in sitt ekipage.

Det jag däremot inte noterade var en svart BMW bakom husbilen. Föraren av BMW;n struntade i att husbilen nästan stod stilla, svängde över ”på fel sida” och passerade mycket nära bak min rygg. Jag kände vinddraget då den svarta bilen i ganska hög fart, -på fel vägbana passerade mellan ICA och refugen.

Ett par vittne noterade händelsen, tyvärr gick allt så fort. Själv blev jag mest häpen över den hänsynslöse föraren.

Det är naturligtvis lätt att spekulera i varför man kör så ansvarslöst som föraren av den svarta bilen gjorde. Jag håller mig vid att konstatera att övergångsställena i bland annat Vittsjö är mycket farliga.

 

Top