Bygdespelarna på Träffpunkt Linden

VITTSJÖ. Det var riktigt roligt att se att så många passade på att komma till Linden denna torsdag när Bygdespelarna hade bokats in för sång och musik.

Till en början var dom tre, den fjärde anslöt sig lagom till fikat. Bygdespelarna består av Nils Erik Palm från Markaryd och dom tre kvinnliga deltagarna kommer från Vittsjö, det är Boel Bengtsson med döttrarna Malin och Marie.

Dagen till ära hade en speciell inbjudan skickats till Inger Borg – boende i Markaryd. Hon har nu beslutats sig för att det var dags att avsluta sin verksamhet i Vävgruppen på Linden.

Inger Borg har i detta sammanhang varit en riktig klippa, men som hon sa åldern tar ut sin rätt. För den som vill så står det nu fyra vävar redo att vävas på och det är tack vare Inger Borg som detta har blivit möjligt. Så för den som är sugen på att väva en löpare , kom då gärna till Linden en tisdag eller torsdag så berättar vi mer när vi ses.

Som tack för allt det som Inger Borg har gjort bjöds det på tårta till alla som var där.

Eftermiddagen började dock först med att Nils Erik, Boel och Malin sjöng och spelade för oss och det var verkligen en blandad kompott som vi fick höra såsom Vägen till dalstugan, Schottis på Valhall, Nidälven, Födelsedagsvals till Mona och innan fikat skulle serveras spelades passande nog Kaffegöken.

Medan vi satt där och fikade tog Inger Burman till orda. Hon ville på allas våra vägnar tacka Inger Borg för alla de år som hon varit med i Vävgruppen. Inger Burman överlämnade en blomma samt presentkort att köpa fler blommor för.

Under tiden som vi fikade kom Marie Bengtsson och därmed var Bygdespelarna fulltaliga och strax därpå började så att säga akt två.

)

Även här blev det en blandning av musik och till minne av Lasse Berghagen spelades det Farväl till sommaren. Här följer ett litet axplock: Bjällerklang, Ljus och värme , Sven Ingvars potpurri, Eidelweiss, Inbjudan till Bohuslän, Skivor till kaffet, Nicolinas snoa.

Vi hade det så trevligt så undertecknad glömde helt bort att ta en bild på tårtorna innan vi gick lös på dom. Men en liten bild blev det trots allt för marsipanrosen blev kvar.

Vill så till sist bara påminna om att det på Träffpunkt Linden finns en anmälningslista till PRO:S och Träffpunkt Lindens gemensamma julavslutning den 8 december i Församlingshemmet. Senast den 27 november behöver vi ha din anmälan.

 

Top