”SLAGET” spelades i teatersalen i Vittsjö

VITTSJÖ. Ett tåg hörs i bakgrunden och vi befinner oss i en nedskräpad bilverkstad.

Här ska två bröder mötas för att vara med om faderns begravning. En stark föreställning med alla ingredienser som rör samhället och i synnerhet en liten avfolkad ort. Bröderna har inte setts på 13 år och är fientligt inställda emot varann.

Magnus den äldre brodern i skinnjacka och tatueringar tycker lillebror svikit honom och lillebror Ben i välskräddad kostym har blivit advokat i London.

Här drabbar de samman om det förflutna. Dramatik om en mor som lämnat dem,en far som styrde och ställde. Skuld, förnedring, hat men också kärlek mellan bröderna. Ben kommer med en försoningspresent till Magnus en tjusig kavaj. Kavajen får Ben tillbaka.

En före detta flickvän till Ben, Lyndsey kommer på besök hon ska vara med på begravningen. En tidig ungdoms kärlek mellan Lyndsey och Ben rullas upp. Lyndsey som har blivit lämnad av Ben och blivit kvar i byn hon ställer Ben mot väggen. Var hon inte fin, duktig eller klok nog att få gå på samma universitet som Ben.

Föreställningen präglas av personliga relationer. Ben får också veta av Lyndsey att Magnus bara tillfälligt har fått permission från fängelset han sitter i. För att gå på sin fars begravning. Lyndsey är Magnus övervakare. Magnus har varit samordnare och har rekryterat unga män-barn för sitt ideella föreningsarbete för nationalistiska värderingar.

Vems var felet att allt gick snett?
Den engelska dramatikern Anders Lustgarten beskriver samtidens problematik på ett hårt och ärligt vis.

De tre skådespelarna var Johannes Wanselow som Magnus, Hans Christian Thulin som Ben och Rachel Ann Willer som Lyndsey.

1 timma och 50 minuter av verklig dramatik. Fantastiska skådespelar prestationer. Tack också till Vittsjö Bjärnum Teaterförening som bjöd på en föreställning av bästa slag.

Kö till biljettkassan.

God förtäring och trevliga samtal i pausen.

 

Top