Julmarknad i Verums Bygdegård

VITTSJÖ. Söndag den tredje december är det första advent och många av oss innebär förväntan på att något är på gång och det kan vara många olika saker.

Idag är det Verums lilla by som har julmarknad och naturligtvis så kör jag dit, för det e nåt visst med julmarknad och helst idag när kylan biter rejält och att vi har snö på marken. Så visst tusan känns det lite spännande. Trevlig när ideella krafter arbetar tillsammans kan arrangera något för alla dom som är intresserade av att fotvandra på himmaplan. Så nu kommer det flera bilder som alla ni kan titta på. Doften av grillad korv, kaffe, julmusik och den goa julstämningen får ni själva införskaffa.

Ljus i julkrans

Grytlappar i rött

Dadelkakor goda

Vackra julkort

Ljusgrupper 

Bygdespelarna spelade och sjöng julmusik

Min sammanfattning av årets första advents event ute i Verum är: att den passade mig som handen i handsken, nära och bra parkeringsmöjlighet, doften av grillad korv som jag möttes av gick helt enkelt hem hos mig och marschallerna likaså. Vackra julkort att köpa tror nog att det finns dom som ännu skickar julkort till nära och kära. Eller varför inte en handbunden krans att hänga på ytterdörren, även fina bordsdekorationer med eller utan ljus. Handla med hem hemmagjord sylt/ marmelad gjorda av kvitten, klicka på en pepparkaka smakade dejligt.

Varför inte köpa till delar till köks servisen, det finns mycket att titta på. Folk kom och gick i en jämn ström, en eller två rundor i lokalen, några stannade kvar och köpte kaffe och gofika satte sig vid borden tillsammans med andra.

Fanns även hembakt att handla med hem allt från bröd till syriska dadelkakor och honung. En trevlig eftermiddag med pratglada, goda tjejer vid kaffebordet, vila benen samtidigt som man lyssnar på kvartetten som framförde fin julmusik.

 

Top