Julfest hos PRO Vittsjö

VITTSJÖ. Det lackar mot jul och de andra helgerna men vi pensionärer tar oss tid att träffas en fredag eftermiddag innan allt ståhej startar upp till nästa växel. Församlingshemmet är pyntat både med gles gran och på borden runt om i lokalen var det vackert pyntat. Ordförande hälsar alla 45 personer hjärtligt välkomna till denna eftermiddags stund som vår PROs julfest kommer att vara.

Landgång tallrik En landgång fylld med julens olika tillbehör som ser ju väldigt god ut, o visst smakade mackan ljuvligt, serverades med öl, must eller vatten.

När magen blivit mätt väntar lite huvudbry i form av omkastade bokstäver som har det gemensamt att det passar på julbordet, en liten hint som hjälp. Man kan hjälpas åt, kan inte den ena så kan kanske den andre och tillsammans vid mitt bord så klarade vi alla frågorna, bra jobbat.

Men nu så är klockan slagen och vid tre så hör vi musik som kommer närmre och det är lucian med sina tärnor. Härliga och underbara igenkända melodier som, tror nog, att de flesta fortfarande kan efter alla år. Mats och Kerstin som har och leder ungdomar/ diskantkören har jobbat bra med denna Lucia och hennes tärnor och med barnens ljuvliga framförande av julens kända sånger.

Glöm inte ”fixar Dan” nu när det nu nalkas till jul, han klättrar för dig och han är gratis, ring kommunen och boka.

Träffpunkten Lindens arbetsgrupp och kaffelaget i PRO delade på det gemensamma arbetet för att vi andra som kom kunde få njuta av ett fantastiskt samkväm denna eftermiddag.

Dragning av entrébiljetterna gav flera vinster och även på lotteriet. Tomten kunde hålla masken och även de små tärnorna som fick en tidig julklapp att öppna när de kom hem, det var dom värda allihopa.

Ordf påminner pensionärerna om nästa möte som blir den 19 januari -24 som handlar om råd och tänk på brottsförebyggande åtgärder, kommunanställd ger oss info om detta. Tack till alla som kom idag, ordf önskar alla en riktig skön julhelg och ett gott nytt år och gå nu försiktigt, kan vara halt.

Avslutar denna träff med Nationalsången. Vi ses på det nya året.

 

Top