Lucia gudstjänst i Verum

VERUM. Julen närmar sig och snart är det dags för Lucia. Vi välkomnas av tända marschaller längs hela vägen upp mot kyrkan. Den vackra vintern med snö och minusgrader har nu bytts mot lätt regn och töväder. Vi var många som ville njuta av luciasång denna kväll.

Efter klockringning välkomnas vi av dagens Präst Christer Frostensson, till andra söndagen i advent, han berättar om vad som ska hända under gudstjänsten, och tackar även Verums Bygdelag för de tända marschallerna. Julotta firas här i Verum på juldagen kl.06.00. Psalm 111 sjöngs.

När Luciaföljet går in i kyrkan sjunger de ”Natten går tunga fjät”. Det är ungdomar från Barn och ungdomskörerna i pastoratet som medverkar, under ledning av Mats Lunnergård på piano. De framför sen flera fina julsånger med stark inlevelse. bla. ”Ett ljus för världen ” och ”Ljuset i advent ”och ”Staffan Stalledräng”med hjälp av Mats. Luciaföljet får sen sätta sig och vila en stund.
Christer Frostensson läser sen ett evangelium, och håller en kort predikan om olika lägen i livet man har att välja på. Psalmerna 609 och 421 sjöngs och en kollekt togs upp till förmån för Svenska kyrkans ungdom.

Luciaföljet tar åter plats och fortsätter med flera julsånger, ”Julen är här”, ”Jul Jul strålande jul ”och We wish you a merry christmas ”. När de tågar ut sjöng de åter ”Luciasången”.
De tackas med varma applåder för sin fina sång och inlevelse i alla sångerna.

 

Top