Tryggverksamheten behövs mer än någonsin

VITTJÖ, BJÄRNUM. Du har säkert även i andra media noterat rapportering om ökning av antalet inbrott. Även antalet bedrägerier, inte minst via mail eller telefon har också ökat.

Storhelger som jul- nyårshelgerna visar ofta en ökande tendens för brott. Var inte rädd att ringa 112 om du ser ett brott eller 114 14 om du vill tipsa Polisen. För Vittsjö-området går det även att ringa ”Trygg i Vittsjö-bilen”, 0708 93 06 85, för att tipsa. För Bjärnum gäller 0708 98 98 07 för att kontakta ”Trygg i Bjärnum”.

Det förekommer troligen rekognosering av villaområdena även dagtid. I Västanskogen noterades för några dagar sedan ett gäng som ägnade sig åt att fotografera en del villor. När de själv blev fotograferade var det inte lika roligt längre.

I Vittsjö finns just nu ganska god rekrytering till Tryggföreningen, vilket innebär att man bevakar bygden i stort sett årets samtliga dagar/ nätter.

Intresset för motsvarande Trygg- verksamhet i Bjärnum är av någon anledning sämre. Flera medlemmar kör just nu två eller till och med tredubbla körpass. Här önskar naturligtvis föreningen att fler ansluter sig för att kunna upprätthålla bevakning och minska belastningen på nuvarande medlemmar.

Du är alltid välkommen att anmäla dig som chaufför till båda föreningarna. För Vittsjö finns mer information på föreningens hemsida, eller genom ordförande Sivard Strand 072 357 49 27.

För Bjärnum kontakta föreningens ordförande Bo Nilsson via 072 706 06 35.

 

Top