Underbar skidåkning på golfbanan

VITTSJÖ. Under vintertid då det finns snö tillräckligt är Vittsjös golfbana, några kilometer från samhället vid Ubbaltsgården, ett utmärkt utflyktsmål för den som är intresserad av skidåkning.

Här kan man njuta av vita vidder och gnistrande skare! På båda sidor om Ubbaltsvägen ligger det böljande vita landskapet med både mindre och lite högre backar. Dessutom har man kört med en spårsläde och gjort fina skidspår som det är lätt att följa.

På samma sida som Ubbaltsgården ligger är det mer plant om man väljer att åka ner mot den stora dammen, medan den del av golfbanan som ligger bakom Ubbaltsgården och på andra sidan vägen är mer kuperad.

Det vackra vinterlandskapet är betagande att beskåda och om solen tittar fram skimrar snökristallerna i det vita. Här är lugnt och tyst och detta ger en behagligt rofylld känsla.

Det är garanterat ingen risk för trängsel på de vidsträckta ytorna och gott om parkeringsplatser. Dessutom finns tillgång till toalett i det röda huset och den är öppen klockan 8-17. Här finns även en hjärtstartare som en sådan mot all förmodan skulle behövas.

 

Top