Många kom till Bjärnums simhall

BJÄRNUM. Under fredagskvällen var simhallen öppen under två timmar för simkunniga barn och ungdomar.

Glädjen var stor hos ungdomarna som kommit för att bada.

Sedan i höstas har Bjärnums simhall varit stängd för allmänt bad. Endast motionssimmare har haft tillgång till simhallen under begränsade tider. Anledningen till stängningen är att bubbelpool och bastu varit avstängda i väntan på renovering. Att stänga hela simhallen för allmänheten för att vissa delar inte fungerar är att vara vårdslös med våra skattepengar.

Nu var det inte kommunen som i en välvilja mot sina skattebetalare öppnat upp simhallen under två timmar på fredagskvällen. Detta var ett initiativ av tre av medlemmarna i gruppen Bjärnums Simhalls Vänner, Caroline Hansson, Ida Gollnert och Rebecca Davidsson, som gjort detta möjligt. Då det fortfarande fanns en möjlighet att hyra simhallen, bestämde sig trion för att göra så under två timmar på fredagskvällen. Kostnaden för hyran sponsrades av Bjärnums AB.

Initiativtagarna till kvällens bad, Caroline Hansson, Rebecca Davidsson och Ida Gollnert.

Över 40 barn och ungdomar tog tillfället i akt att bada och ha trevlig under några timmar. Det gick inte att ta miste på att det var efterlängtat att äntligen få tillgång till simhallen. Det var en strid ström av barn som stod i kö för att få använda sig av hopptornet som varit stängt för dem under en lång tid. Renoveringen av bubbelpool och bastu startar vecka 5, och förhoppningen är att det skall gå ganska fort så att full tillgång till simhallen åter är möjlig.

Även den mindre barnpoolen var uppskattad.

Redan på stormötet om simhallens framtid i höstas, ansåg ansvarig politiker, Connie Asterman att simhallen skulle öppnas trots vissa brister. Personalen har varit motståndare till öppnandet då de fått utskällningar av gäster p g a bastu och bubbelpool varit avstängda. Detta får betraktas som ett arbetsmiljöproblem och här vilar ansvaret tungt på enhetschef, Eva-Lotta Gustavsson, att lösa detta. Detta är en chefs absoluta ansvar. Vidare ligger det i kommunala tjänstemäns ansvar att följa politikers fattade beslut.

 

Top