Välbesökt årsmöte för SPF Trivsam

BJÄRNUM. Nästan 80 personer besökte SPF Trivsams årsmöte under onsdagen i Bjärnums Bygdegård. Glädjande nog var antalet medlemmar som ville bevista årsmötet betydligt högre än styrelsen räknat med. Detta ledde till att 20 extra fastlagsbullar fick införskaffas i all hast hos Bjärnums Konditori. Snapphanebygdens Sparbank sponsrade som vanligt dessa fantastiska bakverk som hör denna tid till.

Hellre än bra kören började med ett par stämningsfulla låtar innan prästen Mats Svensson tog över. Ingrid Magnusson tände ett ljus för varje medlem som avlidit under året 2023. Dessa var tre till antalet. Efter en kort betraktelse tog kören åter över.

Varje årsmöte innehåller stadgeenliga beslut. Ekonomin och verksamheten skall gås igenom samt godkännas av medlemmarna. Allt gick på räls med hjälp av dagens mötesordförande Sten-Åke Johansson med stöd av Birgitta Nilsson som sekreterare. Valberedningen hade gjort ett gott arbete och även valen klubbades igenom på ett effektivt sätt. Endast tre personer hade valt att lämna sina uppdrag, så det var mest omval på listan. Förändringen i styrelsen var att Ing-Britt Berglund lämnade efter två år och ersattes med Kerstin Kvant.

SPF senioren har fattat beslut om att till år 2025 höja medlemsavgiften med 30 kr. Föreningen Trivsam kände sig också nödsakad att höja sin del av medlemsavgiften med tio kr. Beslut om att avgiften från och med 2025 blir 320 kr togs av mötesdeltagarna.

Kerstin Göransson och Ingrid Magnusson ser till att de närvarande får möteshandlingar, medlemskort och programblad.

En förändring för året var att Förbundet inte längre skicka ut medlemskort till sina medlemmar. Föreningen hade beställt medlemskort till samtliga medlemmar och tog tillfället i akt att dela ut dessa tillsammans med årets programblad till de närvarande. De som inte var på plats kommer att på något sätt få både medlemskort och programblad i sina postlådor.

Hellre än bra kören från Farstorp bjöd på ett mycket uppskattat program.

Kören fick avsluta detta välbesökta möte och fick mycket välförtjänta applåder och glada tillrop. Det var andra gången de var på plats vid SPF Trivsams årsmöte. Det är nog ingen som blir förvånad om de även blir inbjudna till nästa årsmöte.

 

Top