Superb Nostalgikväll med The Cadillac Band

EMMALJUNGA. Redan halvtimmen före programstart var Folkets Hus fullsatt av förväntansfulla publik - Och absolut ingen kom att bli besviken, så bra!

På utsatt tid blev det plats på scen för fem mycket kända artister, Ulf Nilsson, Janne ”Lucas” Persson, Mikael Berggren, Janne Bark och Börje Hallberg.

Det blev en rivstart med ”Mean women blues” följd av kända ”Green green grass of home”, båda framförda av sångaren och basisten Börje Hallberg. Redan här kunde man notera, visst har kroppen blivit lite äldre men absolut inte artisternas röster eller förmåga att traktera sina instrument. Det sistnämnda visade sig vara minst i klass med det i fornstora dar.

Kvällen fortsätter med sång av Janne Lucas och ”Blueberry Hill, följd av ” Great balls of fire”. Sedan tog Mikael Berggren över och publiken bjöds på ”Route 66” och ”She´s not you” . Mikael visade upp sina mästartakter på gitarren, suveränt.
Så kom även Jota Thorén upp på scen. Han sjöng mycket kända ”From a jack to a king”, mästerligt, helt suveränt!

Efter en kort paus fortsatte The Cadillac Band att bjuda den ena godingen efter den andra. Publiken var med och sjöng med i flera av texterna. De nästan två timmarna försvann mycket snabbt och det var dags för ett avslut.

Jota Thorén

Med Jota Thorén som vokalist framfördes ”What a wonderful World” och ”I can´t help falling in love”. Som extranummer bjöd The Cadillac Band tillsammans med publiken passande på ”I natt jag drömde… och alla krig var slut.

The Cadillac Band startades av Elvis Presleys trummis D.J. Fontana. Bandets nuvarande trummis Ulf Nilsson var hans ersättare under 1990-talet och han fick ta över bandet 2004. Bandet fick andra svenska musiker i samband med detta bland annat Börje Hallberg på bas.
Andra artister som har medverkat i gruppen under åren är James Burton, Jerry Scheff, Glen D. Hardin, John Wilkinson, Little Gerhard, Leif ”Burken” Björklund, Claes Göran Hederström, Svenne Hedlund, Erica Larsson och Janne ”Lucas” Persson. Även Peps Persson fanns med vid ett tidigare framträdande i Emmaljunga.

Vid min intervju före spelningen berättar Ulf Nilsson att The Cadillac Bands besök i Emmaljunga nästan blivit en tradition, jag har lite rötter från dessa trakter o på den vägen är det.
På The Cadillac Bands hemsida framgår att ni är bokade för ett 30-tal spelningar framöver. -Det är nog det dubbla idag men sidan är tyvärr inte uppdaterad. -I augusti åker vi till USA med The Cadillac Band, blir en hel del spelningar där. Janne Lucas inflikar, vi har genom våra spelningar dragit in en del pengar. Därför var det roligt för oss att kunna skänka nästan en miljon till Barncancerfonden.

Fler bilder:

Janne Lucas Persson

Mikael Bark

Mikael Berggren och Janne Bark

Maria Henriksson

 

 

 

Top