Hembygdsföreningen avhöll sitt årsmöte på museumet

BJÄRNUM. Vi var många som hade hörsammat kallelsen om att Hembygdsföreningen i Bjärnum, skulle hålla sitt årsmöte på Museet första lördagen i mars.

Ordförande Håkan Andreasson samt sekreterare Bengt Eliasson höll i årsmötet 2024.

Allt var klappat och klart för ett bra möte och till dagens ordförande valdes Håkan Andreasson som ju är vand att svinga klubban i föreningen. Till dagens skrifthållare valdes Bengt Eliasson och dessa båda veteraner såg till så att mötet blev både innehållsrikt och trevligt genomfört.
Det fanns 24 punkter på dagordningen och på punkt 20 fick vi veta lite om föreningens tankar och göranden framöver som var mycket intressanta.

Lillevi Martinsson avgåede kassör läser upp revisionsberättelsen för 2023.

Nytt för kommande år är att Lillevi Martinsson som kassör avgår efter 39 tjänsteår och som ersättare valdes Maria Jönsson in.

Lillevi Martinsson avgåede kassör fick mottaga en fin blomma av föreningens ordförande Håkan Andreasson för förtjänstfullt arbete inom förening i hela 39 år i föreningen.

Håkan Andreasson omgiven av två kassörskor Maria Jönsson (Ny) och Lillevi Martinsson (Avgående).

Nästa punkt på programmet var en god kopp Zoégas med för årstiden tillhörande semla och god gemenskap. Åter uppe i samlingssalen fick vi ta del utav en nyinköpt Digital anläggning som man kunde projicera inskannade gamla bilder. Vilket lyft för föreningen och tillika en kunnig person som kommer att digitalisera alla foton och filmer som föreningen förfogar över. Vi såg ett stort antal gamla Bjärnumsbilder med bra kvalitet och fler lär det bli framöver eller hur Conny Borg?

Efter en trevlig eftermiddag på museet så tackade föreningens ordförande för visat intresse, och bjöd in samtliga till att ställa upp och hjälpa till med föreningens olika aktiviteter det kommande året i hembygdens tjänst.

 

Top