”Aprilväder” redan i mars!

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Efter att under förmiddagen på tisdagen bjudits på strålande sol, kom bakslaget blixtsnabbt på tisdagskvällen!

”Kung Bore” släpper inte så lätt greppet om vår kära höglänta Göingebygd. Efter ett möte fram till kl 21 i Tyringe på tisdagskvällen, återstod bara hemfärden med bil. Det kom att bli en färd i mycket, mycket sakta fart, -snön vräkte ner med nästan obefintlig sikt som följd. Till och med lastbilarna kröp fram på väg 117. Tack o lov klarade jag mig bra, jag hade dessutom både förstärkningsplagg o fika i bilen -nu var det egentligen bara våta vägbanor, -men naturen ”målades” åter helvit.

Så fort den första fina vårdagen kommer och vi ser de första vårtecknen sticka upp ur marken o hör fåglarnas sång, vaggas vi varje år alltid in i -”Nu är våren här”. -Att vi aldrig kan lära oss hur senvintern ser ut i norra Skåne.
De flesta av oss i Vittsjö bor faktiskt cirka 120 meter över havet. Det är nedförsbacke med cirka 70 meter till ”hålan” i Hässleholm som bara ligger drygt 45 meter över havet, vissa delar läge än så. Sedan faller höjden snabbt över Vinslöv - Önnestad ner mot Kristianstad och Hanöbukten.

Bara denna förflyttning i höjd ger naturligtvis ett annorlunda klimat för oss boende nära Smålandsgränsen, -självklart på gott o ont.

Vänta för Guds skull med att lägga på sommardäcken, -och ta inte bort skydden för rosorna du placerade ut i höstas, eller snöskyffeln. Det kommer mer snö o kyla, -var så säker.

-För vissa är snön extra välkommen, denna gör det enormt mycket lättare för ”Trygg i Vittsjö” att avpatrullera de yttre områdena i bygden.

Glöm inte att ekonomiskt stödja de cirka 50 frivilliga som bevakar bygden runt Vittsjö nästan varje natt - året runt !

För mer info klicka här.

 

 

Top