Farstorpsträff

FARSTORP. Flera Farstorpsbor har belönats med rosor vid Röda korsets och Svenska kyrkans träff för personer som är 65+, i församlingshemmet. Entreprenören Arne Hermansson i byn Sparrarp var en av de närvarande, dagen före sin 90-årsdag.

Totalt mötte närmare 50 pensionärer upp. Det blev en trivsam eftermiddag med inledande högmässa i kyrkan, kaffe i församlingshemmet, sång och musik av duon Ylva Palmgren och Birgit Berg, påskmat, lotterier samt utdelning av blomster till de allra äldsta i församlingen.

- Jag blev smått överväldigad av gratulationerna sade veteranen Arne Hermansson, som även blev uppvaktad privat vid träffen i Farstorp. - Det här var väldigt trevligt.

Om några månader fyller också hans hustru Inger 90 år. Paret bor sedan början av 1960-talet på hans föräldragård i byn Sparrarp, några kilometer norr om Farstorp. Som 18-åring startade bondsonen Arne en liten maskinstation med en begagnad traktor och några använda redskap och maskiner. Sedan dess har verksamheten fortsatt och vuxit. Denna har nu funnits i drygt 70 år. Hermansson hugger fortfarande i skogen, vid 90 års ålder.

I yngre dagar var folkdans ett intresse vid sidan av allt jobb och allt hårt arbete han utfört årtionde efter årtionde. Sommarstugan vid Lursjön har också blivit ett andningshål.

De äldre som inte fanns på plats vid träffen i Farstorp kommer i efterhand att få sina blommor via flitiga funktionärer från Farstorp.

 

Top