Vittsjö GIK:s spelarpresentation

MARKARYD. Vittsjö GIK hade i år förlagt sin spelarpresentation till Musikhuset i Markaryd. På grund av många deltagare var presentationen uppdelad i två omgångar. Först var alla sponsorer inbjudna och i en andra del var det öppet hus där bland annat många supporters deltog. Troligen blev det publikrekord i år.

I en välfylld lokal inledde klubbchef Jimmie Andersson med att välkomna publik och kvällen konferencier Håcan Nilsson. Jimmie berättade att en nyhet för året är möjligheten att digitalt köpa årskort/ inträdesbiljett. Vi hoppas i år på fler besökare vid varje hemmamatch minst 1000 personer, berättade Jimmie Andersson.

Jimmie Andersson

Håcan tog över och bjöd upp representanter för Supporterklubben. Magnus, en av dessa, berättade att Supporterklubben i grund är den tidigare så kallade ”300-klubben”. Vi kommer fortsätta som tidigare kalla supporters till Vittsjö Ip för att följa lagets träning vid minst tre tillfällen. Vi kommer även att arrangera bussresor till ett antal bortamatcher.

Tränare Jonas Axeldahl var nästa upp på scenen. Han berättade lite om sin gedigna fotbollskarriär, bland annat om tiden i Italien som han minns speciellt. Vårt nya spelsystem 3-4-3 kommer när allt sitter på plats att ge ett mer offensivt Vittsjö, dessutom ett försvar lite högre upp.

Thomas Mårtensson påbörjar nu sitt 14:e år som tränare i klubben. Att Thomas trivs i klubben gick inte att ta miste på. Genom sitt enorma engagemang är han mycket omtyckt av både spelare och publik, han har blivit ett signum för klubben.
Inte helt oväntat kom den tråkiga händelsen från Göteborg upp. En händelse där ”hemmasupporters” uttryckt könsord och andra nedsättande ord riktade mot spelarna. Linda Sällström visade på plats civilkurage och konfronterade dessa ”hemmasupporters”. Varför vågade inte de andra hemmasupportrarna visa civilkurage? Thomas berättade att han tydligt hört dumheterna och menade att detta hade säkert även Göteborgs Sportchef Håkan Mild gjort, -denne valde dock istället att ”sticka huvudet i sanden”. Thomas hade inte mycket till övers för Håkans mycket dåliga reaktion.

Därefter följde en mycket kort presentation av lagets flesta spelare. Tyvärr missade konferencier Håcan några av spelarna. Det var imponerande att höra om deras fotbollsmeriter, även antal matcher i landslag för respektive land. Samtidigt som de bedriver en fotbollskarriär har spelarna klokt skapat en civil utbildning att falla tillbaka på. I årets Vittsjö-lag finns många olika yrken representerade.

Varje år har innan serien startat funderingar likt ”hur går det nu när laget tappat….”. -Varje år har nya spelare trätt fram och visat sina styrkor. Så kommer det säkert att bli även i år.

Hur hamnar Vittsjö i serien i år? -Både Thomas Mårtensson och Jonas Axeldahl menar att det är realistiskt med en placering i mitten av tabellen.

Fler bilder från kvällen:

 

Top