Sillsexa på Träffpunkt Linden

VITTSJÖ. När vi i Arbetsgruppen i januari gjorde upp planer inför ”vårterminen” så bestämdes att Sillsexan skulle bli av den 28 mars , dvs på själva skärtorsdagen.

Långt fram i tiden kan det tyckas men hej och hå vad tiden går och så var vi redan där med alla förberedelser som skulle göras. Alla i Arbetsgruppen drog sina strån till stacken , inköp , bak , pynt och dukning skulle göras. (

Påskris och påskservetter hör ju också till , klart att även borden skulle ha dessa dekorationer

 

Anmälningslistan var i stort sett fulltecknad, 39 anmälda och alla kunde komma. Bordsplacering blev det i form av delade spelkort. Det gällde till att hitta den andra halvan av det kort som man fick sig tilldelat när betalning gjordes. Ett trevligt inslag och alla verkade tycka att detta var riktigt trevligt.

Britta tog emot betalning, såg till att alla tog ett halvt kort och att var och en tog den dricka som beställts ( öl , vatten)

När alla satt sig till bords hälsade Britta alla hjärtligt välkomna och därefter sattes de olika sillarna ut på borden tillsammans med tillbehör såsom ägg, bröd , smör och ost.

De sex sillsorterna var: löksill, brantevikssill, senapssill , skärgårdssill, inlagd sill samt gubbröra. Denna gubbröra hade Willy Wehlin gjort dagen till ära.

Vad som var extra trevligt, det var att höra allt prat och skratt som kom runt om från borden. Det gladde oerhört.

Efter alla ätit av allt detta goda var det dags att servera kaffe med god hembakad kaka till.

För den som så ville fanns där även en kladdkaka fri från både laktos och gluten , dessutom inget tillsatt socker.

 

Top