Skogssuccé vid Vittsjö

VITTSJÖ. Inte mindre än 1100 personer kom till Vittsjö LRF:s succéartade skogsdag i byn Gundrastorp utanför Vittsjö. Skogsägare och massor av andra naturintresserade mötte upp på makarna Jerry Olssons och Lena Svenssons välskötta marker.

-Vi är mer än nöjda med den stora uppslutningen säger LRF-ordföranden Jerry Olsson, när han summerar det lyckade arrangemanget.
-Vädret slog ju om helt – efter flera dygn med snö, regn, blåst och slask – så det blev härligt att vandra i skogen och få en massa information på köpet.

Cirka 100 barn deltog i en speciell pristävling. Runt 125 funktionärer representerade de 34 olika utställarna. Vittsjö LRF ställde upp med en större grupp funktionärer för att kunna ro evenemanget i land.

Nu räckte korven och hamburgarna till alla hugade spekulanter.

-Vi hade på förhand sagt, att maten under inga omständigheter fick ta slut, förklarar Jerry Olsson…

Ett par av utställarna bjöd alla på kaffe längs den 600 meter långa ”banan” i terrängen.

Skogsstyrelsen hade personal på plats. Här fanns också sakkunniga från banker, butiker, motorföretag, maskinbolag, klädtillverkare, arborister med flera. I Gundrastorp visades allt från stora skördare och skotare till hästanspända skogsvagnar på åtta hjul.

Två av kuskarna var halländskan Åsa Zetterquist och Vittsjöbon Sigvard Gustavsson.

Där kapades timmer och ved och visades upp de modernaste metoderna för såväl mindre som större skogar. Banker pratade ekonomi med bönder och andra.

1100 personer betyder mycket folk på ett sådant här lokalt evenemang, som nu lockade folk från både när och fjärran.

Vittsjö LRF kommer med fler arrangemang under året – och en ny skogsdag lär det också bli framöver.

Fler bilder från Skogsdagen:

 

 

Top