Hantverksmarknad i sommarvärme

BJÄRNUM. Snideri och smide, honung och rökt fläsk och allt där emellan fanns tillgängligt på hantverksmarknaden på Bjärnums Museum.

Bjärnums Museum arrangerade en populär Hantverks Marknad Pingst dagen 2024.

Det vackra sommarvädret lockade flera hundra att besöka marknaden som för året hade över tjugo utställare. Flertalet besökare sökte platser i skuggan när kaffe eller en varmkorv skulle avnjutas, då solen var på sitt bästa humör denna dag. Även blåsten som vi haft ett tag var på en betydligt lägre nivå.

Maria Wutzler från Mala var på plats och passade på att Ull tova mellan kundbesöken.

Jonas och Håkan är årets grillmästare och ser till att korven blir grillad på rätt sätt och smakfull.

Stundtals så vart det lång kö för att köpa fika på Hantverksmarknaden

Bland utställarna fanns ett mycket blandat utbud. Gjutna figurer för trädgården, svarvade och snidade träsaker, honung av många smaker, rökt korv, ost och fläsk, samt mycket mera fanns bland utbudet.

Räddningskåren var också på plats med två bilar. Dessa lockade den något yngre publiken. I dessa tider då risken för skogsbränder är stor, var bilarna placerade så att de snabbt kunde rycka ut vid ett larm. Turligt nog hände inget som krävde deras uppmärksamhet.

Räddningskåren i Bjärnum visade upp sig och sin utrustning på Hantverksmarknaden. Från v. Linus P. Linus J. LARS (Lasse) Benny samt Robban.

Museets representanter var mycket nöjda med dagen. Både med antalet utställare och antalet besökare som gästade denna vackra plats. För er som missade Hantverksmarknaden kan jag rekommendera ett besök på Bjärnums Museum någon gång under sommaren. Både omgivningen i sig och utställningarna är väl värda ett besök.

Fler bilder från Hantverksmarknaden:

Jonas Lindh fyllde på med grillkorv som hade en strykande åtgång på Hantverksmarknaden.

Byns stolthet visade upp sig och sin utrustning på Hantverksmarknaden. frv. Linus P. Linus J. LARS (Lasse) Benny samt Robban.

Vissa pekar på att vi har bostadsbrist i Bjärnum. Sven-Åke Andersson har lösningen på problemet.

Äkta hantverk hade Monica till försäljning på Hantverksmarknaden 2024

Fotriktiga innetofflor från Emmaljunga var populära.

Rutigt och Randigt hade ett fint lotteri på egentillverkade produkter.

 

Top