Ett ombyte i näst intill närområdet

VITTSJÖ/ BLEKINGE. Ibland så får man för sig att det kan vara roligt och byta hemvist några dagar, sagt och gjort. Det är ju pingsthelgen som kommer, visst en dag kortare men för oss som är lediga spelar det mindre roll om helgen har blivit rumphuggen. Efter lite prat fram och tillbaka så kommer vi fram till att vi åker österut mot kusten. Med ett stopp på vägen, nämligen vid Harasjömåla kronofiske camping, ville han testa sin fiskelycka på regnbågslax, gädda och abborre. Imorgon flyttar vi vidare.

Nästa dag så var vi framme vid "Sveriges trädgård" så kallades förr nämligen landskapet Blekinge. Hur det är idag vet jag inte, nån annan som vet bättre. Efter diverse små saker som måste göras när man ställer huset och allt är klart så blir det en promenad, härliga stigar som går utmed och uppe på bergknallen med vacker utsikt.

Pampigt, enorma träd som är stora, magiska och som växer hejvilt på stenar, skrevor och på många ovanliga ställen där de får rotfäste. Ekar kan bli åtminstone tusen år gamla. I större delen av Europa har gamla ekbestånd försvunnit men här finns eklandskap i några län och då är Blekinge inräknat. Visst blev det busstur in till Karlskrona stad för shopping för vad vore en ”lillsemester” utan handel. Staden är vacker och pulsen är rätt hög, även om det är lågsäsong så är service bra, både på campingen men också i city. Det finns flera museer med olika inriktningar, kyrkor, hantverksbodar, där finns också en ”Helge” som sitter på trottoaren.

En trevlig utflykt inte så långt hemifrån som kan rekommenderas, både för fiskelyckan i Harasjömåla men också för Skönstaviks camping.

 

Top