Sur förlust för Vittsjö efter självmål

PITEÅ. På söndagen fanns Vittsjölaget uppe i Norrbotten för att i den nionde omgången möta Piteå på deras LF Arena. En match som med erfarenhet från tidigare möten lagen mellan kom att bli tuff. Vittsjö förlorade matchen redan i första halvlek genom ett stressigt och slarvigt spel. Andra halvlek var bättre men Piteå målvakt Öman räddade sitt lag till tre poäng. Matchen slutar 1-0 till Piteå.

Redan från matchstart är det Piteå som tar kommandot, Vittsjö har stora problem att få igång sitt offensiva spel. Efter tio minuter har Piteå radat upp tre hörnor och Vittsjö har nästan inte nått offensiv planhalva. En fjärde hörna för Piteå är farligt nära att bli mål. Vittsjö fortsatt tillbakapressat, spelar stressigt och slår många meningslösa och slarviga passningar. Vittsjös första hörna kommer i 23 minuten men rinner ut i sanden. I den 34 minuten tar inte helt oväntat Piteå ledningen efter frispark, men tyvärr efter självmål från Vittsjö. Halvleken slutar 1-0 till Piteå.

Nellie Persson slet slet hela matchen

När andra halvlek inleds ser matchen lite mer jämn ut. Efter timmen spelad börjar man stundtals känna igen Vittsjös spel. Vittsjö gör fyra byten av spelare, -kanske lite sent. I 64 minuten har Sandra Lynn efter hörna träff i vänstra stolpen. Nu är matchen mer jämn. Fenomenal benparad av Elin Vaughan i Vittsjömålet i 78 minuten. Kajsa Lind mycket nära att reducera i 80 minuten. Piteå målvakt Moa Öhman räddar från reducering flera gånger om.