Skördetid -mat - njuta

VITTSJÖ. Härliga tider närmar sig när man kan få skörda lite av vad naturen bjuder en på. Direkt eller processat, det är bara att välja.

Snabb mat Visst kan man äta så kallad onyttig mat någon gång eller så, krispig kycklingfilé i bröd med bacon, ost, lök full meny beställde jag och med friterad potatis till. Himla gott. 

Som rubriken lyder så är det tid att plocka ned frukt från trädet som är ett persikoträd, som finns i trädgården hos min dotter neråt Skåne. I fjol blev det en persika men i år frös inte blommorna bort så i år finns det många och jag får plocka några kilo persikor och ta med hem. Måste bara ta en och smaka, saften från persikan rinner längs mina fingrar ner i handen men de gör inget. Mums säger jag och himla goda är dom.
Så nu blir det att plocka försiktigt och inte klämma för hårt och ta vara på frukten. Kan ätas som den är eller koka in, smaksätta en paj eller mjuka kaka. Koka kompott eller sylt/marmelad, användningsområden är flera. Bra att ha i vinter.

Efter ett arbetspass uppkliven på stege så kan det behövas få lite grädde på moset, byta kläder och hoppa i bassängen med underbart varmt vatten och bara få njuta. Vilken tur jag har får ha hela bassängen för mig själv och i det varma vattnet laddas batterierna, kan ligga i hur länge som helst. Men allt har ett slut, måste gå upp, vi har en bra bit hem och mera arbete väntar runt hörnet.

 

Top