Den Engelska Floristen

1978 kom Jill Bernebring till Sverige. Hon hade mött kärleken i den svenske officeren Nils-Göran Bernebring. Jill är född i Enfield i norra London och utbildade sig till förskolelärare enligt Montessoriskolan. Hon har också behörighet som handledare i workshops.För ca 10 år sedan köpte paret Bernebring, som nu utökats med två söner, en fastighet utanför Vittsjö. Jill jobbade på Montessori- förskolan i Vittsjö och trivdes mycket bra.
-    Att se barnens ögon uttrycka den glädje de kände när de lärde sig något nytt, ja det är en känsla som inte kan beskrivas. Den måste upplevas.

Men Jill kände för några år sedan att hon ville något annat, något som kunde utveckla henne själv ännu mer. Hon slutade som förskolelärare och sökte sig till floristutbildningen vid Strandhs Blomsterskola i Oxie utanför Malmö. Hon steg upp kl 4 på morgnarna för att ta sig till Vittsjö och sedan med buss och tåg vidare. Hem kom hon kl 19. Ett år tog utbildningen och efter det tycker man att hon skulle ha fått nog av buss- och tågresor. Men …
-    Nej, säger Jill, om jag skulle starta något eget behövde jag lite utbildning i den konsten också så jag anmälde mig till en entreprenörsutbildning på Malmö Folkhögskola. Men nu behövde jag inte resa varje dag, bara 3 dagar i veckan så det var inte så farligt.

Den Engelska Floristen etableras

Efter detta var Jill redo. Hon visste vad hon ville. Framtiden fanns bland blommor och mänskliga kontakter i en verksamhet där detta kunde kombineras med hennes stora pedagogiska erfarenhet. Den Engelska Floristen var ett faktum 2008.

 

En liten vacker dekora- tion.

 

 

 

 

 

 

Den Engelska Floristen arbetar både med privatpersoner och företag mest i norra Skåne men även en del i södra Småland. Du kan beställa blomstercatering som innebär att Jill kommer till den plats där du vill ha hjälp och tar reda på förutsättningarna, det kan gälla bröllop, dop eller födelsedag eller bara ett tema för kvällen. Hon kollar dukar, porslin m m och efter det gör hon de dekorationer som behövs. Mer perfekt kan det inte bli. Du kan också arrangera ett homeparty och då kommer Jill hem en stund före gästerna om dukar upp för ”afternoon tea” med medförda underbara engelska tekoppar, hembakade scones med engelska marmelader och vispad grädde. Innan man får smaka på detta får alla gäster lära sig grunderna och också själva göra var sin blomsterdekoration med Jill som vägledare.

-    Ja, säger Jill, det är mycket trevligt och även inspirerande. Är det 10 gäster och alla har samma blommor och övrigt material att välja mellan så kan man vara säker på att resultatet är 10 stycken totalt olika dekorationer.

Företag och kommuner erbjuder Jill aktiviteter vid personalsammankomster av olika slag t ex teambuilding. I dessa sammanhang kommer hennes pedagogiska kunskaper väl till pass. Företag har även möjlighet att abonnera på blomsterarrangemang och samplanteringar, i form av vecko- eller månadsabonnemang.

Jills verksamhet – så här går det till

När vi några stycken träffade Jill i dag överraskade hon oss totalt. Vi skulle pratas vid för att kunna skriva den här artikeln men Jill tyckte annat. Vi fick titta in i hennes lilla källarlokal, som för övrigt snart kommer att flyttas till ett ombyggt stall, och titta på hennes urval av marmelander, tvålar och porslin – allt av engelskt ursprung. Därefter satte vi oss ner vid hennes köksbord för att tillverka vars en blomsterdekoration – allt som kunde behövas för detta fanns framsatt – blommor, knivar, oasis mm. Jill berättade vad man skulle tänka på och gav oss floristernas ledord FLYF. Vad betyder då det? Jo
F = form
L = linje
Y = ytor
F = färg
Med Jills hjälp lyckades vi göra våra dekorationer som naturligtvis blev helt olika.

Därefter bjöds vi in till de engelska skinnmöblerna där ett tebord med engelskt porslin vad dukat. Jag kan lova att det är lika gott med Afternoon tea på förmiddagen – men kanske skall det då kallas för Beforenoon tea?

 

Dukat för ”Before- noon tea”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jill berättade också att hon nu funderar på att vidga verksamheten genom samarbete med andra. Mer än så ville hon i dagsläget inte berätta. Vad hon än funderar på så tror jag att Jill med sin kreativitet, sina pedagogiska kunskaper och inte minst sin personlighet kommer att lyckas mycket bra och önskar henne av hjärtat LYCKA TILL.

Vill du läsa mer om Den Engelska Floristen och även se ett urval av hennes dekorationer så skall du titta in på hemsidan. Kan du gissa namnet? Ja, just det www.engelskafloristen.se


Top