SKOLAVSLUTNING I BJÄRNUM

BJÄRNUM Fyra avgångsklasser och deras anhöriga samlades i den nyrenoverade skolans aula under förmiddagen. Alla var uppklädda och skolan var pyntad med björkar och ballonger.

 

 

Såväl elever som personal framträdde på scenen och kompletterades av bilder och texter från videokanonen. Programmet engagerade besökarna. Att ta avsked kan vara smärtsamt och många ögon tårades.

 

 

Musikframträdande

När alla kommit på plats hälsade rektorn välkommen och presenterade programpunkterna som inleddes med en känslosam sång av Josefin som framförde ”Hold on”. Detta följdes upp med att en stor grupp tjejer sjöng ”We are the world”. Publiken sjöng med i refrängen. Därefter fick vi lyssna två dikter och sedan spelade Anna Carlström ett vackert pianosolo.

 

Duktiga matteelever

Matteläraren Judith klev upp på scenen och berömde de duktiga eleverna hon anmält till mattetävlingen i Hässleholm. 12 Bjärnumselever fanns bland de hundratals elever som deltog. Av dessa placerade sig Jagoda Maz-Get på första plats av alla, Anna Carlström blev trea, Sofia Larsson sexa, Gabriella Nilsson sjua och Gustav Nilsson nia.

 

 

Betygsutdelning

Sedan delades avgångsbetygen ut på scenen. Enligt rektorn har aldrig så höga betyg delats ut till skolans avgångsklasser tidigare.

 

Nästan ingen röker

Bitte Jacobsson och hennes kollegor i Rökfri Duo dukade fram fina vinster som lottades ut bland dem som varit rökfria under hela högstadietiden. Av dem som deltog i projektet visade det sig att 94 % hållit sitt löfte. Som belöning får projektet 9400 kronor av Lions Club i Vittsjö-Bjärnum. Klass 9a har inte en enda rökare. Klassmedlemmarna fick varsin biobiljett av Sparbanken och Lions.

 

Rökfria 9a

 

Önskan om ett skönt sommarlov

Områdeschefen Christina Liljerup riktade sig först till eleverna i sitt avskedstal.
– Skolan skall inte bara ge er kunskaper utan också lära er att möta andra människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Tillsammans måste man kunna umgås. Hittills har skolan varit obligatorisk. Nu är livets fortsättning ert alldeles egna val.
– Till alla vuxna i lokalen vill jag säga att personalen vid skolan har varit ett stort stöd för eleverna. De har ställt krav vilket är viktigt. Ni föräldrar är också mycket viktiga för elever och skola.
– Jag vill avsluta med en sammanfattning av vad eleverna framförde på scenen; Be strong – You are the world.
Därefter sjöng alla nationalsången stående innan man lämnade lokalen.

 

Avskedets stund

I korridorerna utbröt sedan kram- och pusskalas och tårarna strömmade utefter både lärarnas och elevernas kinder. Avskedets stund smärtar.

Top