RUBEN ger oss ljuset tillbaka

Vittsjö Det har gjorts designlampor i Vittsjö ända sen 1950. Länge befarade vi att ljuset i de rymliga fabrikslokalerna längs Hässleholmsvägen skulle slockna; när grundaren av LUXUS, Uno Kristiansson gick bort. Men till bygden kom Niclas Hofflin och Lisa Johansson. De stramade upp sortimentet och tog med sig den egna designen med RUBEN Lighting AB.
– Under Påskhelgen säljer vi ut kvalitetsprodukter i vår butik, säger Nicklas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RUBEN ARKIPELAG och BOLERO


Välkomna till Vittsjö

– Vi känner oss välkomna till Vittsjö, menar Nicklas. Många har väl trott att det var kört för fabriken; nu önskar de att vi skall lyckas lyfta produktionen igen. Det känns så nu men det var kärvt i början.

Jag träffar Lisa Johansson som är sambo med Niclas. De har jobbat hårt tillsammans och har till och med inrättat sig i Uno Kristianssons ursprungliga lägenhet i hörnan av fabrikslokalerna. Hon har tidigare berättat för mig att det varit så mycket att göra och en kall vinter har inte inbjudit till så många besök i hemstaden Stockholm. Nu är hon i färd med att prismärka armaturerna.

 

 

 

 

 

 

 

 

– Tidningarna har gett oss en hel del uppmärksamhet. Dagens Industri hade en helsida nyligen och igår var Kristianstadsbladet här för reportage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från fabriksförsäljning till designbutik.

Pernilla från Stockholm har stannat till med sin man för att titta.
– Vi brukar passa på när sommarbutiken är öppen för fabriksförsäljning. Det har hänt en hel del här, säger hon. Nu liknar det en designbutik. Vi firar påsken med släkten från Vinslöv och den stora reaskylten utanför fick oss att stanna till.


Niclas Hofflin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LUXUS Bordlampor

Top