107:e AUKTIONEN I HÅRSJÖ.

 

HÅRSJÖ. Skolplanen fylldes av bilar och skolsalen i Hårsj gamla skola fylldes av besökare till syföreningens årliga auktion, den 107:e i ordningen. Det blev något av hemvändardag då tämligen många av de över 60 besökarna kom från andra orter men hade gemensamt att de gått i skolan i Hårsjö. Totala intäkterna för kvällen blev 21 600 kronor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeke och Neo Nilsson skyddar familjen Nilssons senaste tillskott för hemmets prydnad.

Intäkterna från tidigare års försäljning hade fördelats bland annat till EFS, kyrkan och IM. Kvällen inleddes med andakt av Calle Adolfsson och följdes av lekamliga utspisningen i form av kvällsfika.

Försäljningen vidtog med Lennart Björk som utropare av de drygt 150 alstern som utbjöds till försäljning. Utbudet bestod av "allt" från fågelholkar till påse för toapappersrulle och förkläden och flamsäkra grytlappar. Handgjordaskivor av olika träslag kostade 350 kronor stycket. En oljemålning av Karin Nilsson med motiv från Trolleholm vid Stensmyr kostade köparen 3 100 kronor.

Hårsjö syförening är unik i flera avseenden. Föreningen bildades 1905 och auktion har hållits varje år sedan dess. Förr itiden var det arbeten från    symöten med broderade och vävda alster men på senare år har försäljningen omfattat ett sortiment som närmast kan liknas vid en lanthandel. Dessutom har syföreningen sedan bildandet haft varken styrelse eller ordförande och ändå har föreningen fungerat i mer än ett sekel. Tillväxt har skett under senare tid och det innebär att framtiden för den styrelselösa föreningen spås en överlevande framtid. Medelåldern på medlemmarna har därmed sjunkit drastiskt.

Top